aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπροστά σε άκρως σημαντική απόφαση η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ

Μπροστά σε άκρως σημαντική απόφαση η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εν αναμονή σημαντικών αποφάσεων και εξελίξεων βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ. Διαφαίνεται πλέον μια βούληση αλλαγής στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, με τη διοίκηση να προετοιμάζει το «έδαφος». Ο Πρόδρομος Πετρίδης κι οι συνεργάτες του ανέλυσαν ενδελεχώς την κατάσταση, αναζητώντας τρόπο ώστε να αφυπνιστεί η ομάδα, βρίσκοντας όσο είναι ακόμη νωρίς τον δρόμο της. Η βαριά ήττα από τη Δόξα έχει θορυβήσει όχι μόνο τον κόσμο, που είναι φανερό ότι έχει απογοητευτεί, αλλά και τους διοικούντες. Η σεζόν δεν άρχισε καλά με τους δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη, κάτι που μοιραία δημιούργησε ένα κλίμα ανασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Γερό ταρακούνημα στους παίκτες

Γι΄ αυτό και κινούν τα νήματα ώστε να ξυπνήσουν οι πάντες. Ο ΑΠΟΕΛ, προσεχώς, θα λειτουργήσει με το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή και εξυπακούεται πως κρίνεται άκρως σημαντική η επιλογή ενός καταρτισμένου ατόμου στο συγκεκριμένο πόστο. Θα είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για θέματα στελέχωσης και όχι μόνο. Κάτι που ζητεί, εξάλλου, η πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας. Προφανώς και απαιτείται άτομο με ισχυρή προσωπικότητα, να έχει πολύ καλές διασυνδέσεις και κίνητρο για να πετύχει.

Διαβάστε επίσης: Μόνο στην Κύπρο ευχαριστούν πρόεδρο άλλης ομάδας

Οι γαλαζοκίτρινοι, ομολογουμένως, βρίσκονται σε δύσκολη θέση… Δεν αντιλέγει κανείς ότι έχουν γίνει λάθη. Άλλο τόσο σίγουρο είναι όμως πως η διοίκηση δεν σηκώνει τα χέρια. Σε καμία περίπτωση δεν μένει απαθής. Διαφαίνεται μια ισχυρή βούληση να αλλάξει πράγματα και η ομάδα να βγει πιο δυνατή. Τίποτα δεν χάθηκε επειδή ήλθε μια ήττα, έστω κι αν η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική. Στέλνει προφανώς μηνύματα, τα οποία επιβάλλεται να λειτουργήσουν άμεσα ως καμπανάκι αφύπνισης. Οι πρωταθλητές έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις, ανιχνεύοντας εν τέλει τον τρόπο αντίδρασης. Η ισοπεδωτική κριτική δεν εξυπηρετεί σε κάτι, αφού αναντίρρητα η διοίκηση είχε (με τη σειρά της) πιστωθεί στις επιτυχίες των προηγούμενων ετών.

Διαβάστε επίσης: Το αντίο του Μπαλταζάρ έχει ξεχωριστή αφιέρωση

«Δεν μάθαμε να εξαφανιζόμαστε στα δύσκολα και να εμφανιζόμαστε μόνο στις επιτυχίες», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προ τριών εβδομάδων ο Πρόδρομος Πετρίδης μέσω γραπτής του τοποθέτησης, επαναλαμβάνοντας δημοσίως την πίστη του προς την προοπτική και τη δυναμική της ομάδας. «Ο ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει πρωταγωνιστής, θα παραμείνει υγιής και θα στοχεύσει σε ακόμα πιο υψηλούς στόχους», είχε επισημάνει.

Ο κόσμος, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, περιμένει τις ανακοινώσεις από πλευράς διοίκησης και ασφαλώς, αντίδραση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Έστω και με ελλείψεις, οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν ποδοσφαιριστές που στα δύσκολα μπορούν να βγουν μπροστά, δίνοντας την απαιτούμενη αγωνιστική ταυτότητα. Απαιτείται ηρεμία και ψυχραιμία προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να ανακάμψει και να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την υλοποίηση των στόχων του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ