aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπούρμπος για Πίντο: «Προσφέρει σώμα και ψυχή στην ομάδα»

Μπούρμπος για Πίντο: «Προσφέρει σώμα και ψυχή στην ομάδα»

Ο παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής Χρήστος Μπούρμπος, μίλησε στον Super Sport FM με αφορμή την πρόσληψη του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον ΑΠΟΕΛ. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί παλαιότερα στον ΟΦΗ.

Τα χαρακτηριστικά του Σα Πίντο: «Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι κάπως αυστηρός. Η πρώτη εντύπωση που είχα, νόμιζα πως ήταν αντιδραστικός. Ο άνθρωπος αυτός, ότι κάνει, το κάνει για το καλό της ομάδας, ότι αποφασίσει θέλει να γίνεται πράξη. Δουλεύει ξεχωριστά και ομαδικά, έχει απαιτήσεις στις προπονήσεις. Άνρθωπος οργανωτικός και γνώστης του ποδοσφαίρου, αλλά και της προπονητικής. Εξαιρετική επιλογή έκανε ο ΑΠΟΕΛ, χρειάζεται χρόνο ο προπονητής, τύχη και καλές συνθήκες δουλειάς. Γενικά, χρειάζεσαι τύχη. Έχουμε δει προπονητές να κάνουν εξαιρετικές πορείες και μετά να μη μπορούν να συνεχίσουν στον ίδιο βαθμό. Είναι καλός και απαιτητικός».

Για την προσωπικότητα του: «Δεν θα χαϊδέψει κανέναν. Εκεί που χρειάζεται θα είναι αυστηρός, ενώ θα σε επιβραβεύσει κιόλας. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ζητάει το 100% των παικτών του, ενώ δουλεύει και στη ψυχολογία τους. Είναι παρεξηγήσιμος για την αυστηρότητα, όμως ένας παίκτης εάν παραμείνει συγκεντρωμένος θα καταλάβει ότι όλα γίνονται για την προσωπική, αλλά και την ομαδική ανάπτυξη».

Αν είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ; «Στην καριέρα μου, πέρασα από όλων των ειδών τις ομάδες. Ο προπονητής που πήρε το ΑΠΟΕΛ, είναι από τους καλύτερους που έχω δουλέψει στην καριέρα μου, έκανε μία εξαιρετική επιλογή. Τα πάντα όμως κρίνονται από το αποτέλεσμα. Βάσει ιστορικού και χαρακτήρα, θεωρώ ότι είναι καλός τεχνικός και ταιριάζει στην ομάδα. Ήρθε στη Λευκωσία και πιστεύει ότι μπορεί να δείξει την αξία του. Διαθέτει σιγουριά για τις ικανότητες που έχει ως προπονητής».

Ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού του: «Γεγονός είναι πως δεν στέκεται πάνω στα συμβόλαια. Δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του. Ο τρόπος παιχνιδιού που έχει είναι επιθετικός. Μπορεί να προσαρμοστεί στην ομάδα και το υλικό της. Οι συνθήκες που εργάζεται είναι σημαντικές. Θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι πανέξυπνος και μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Δεν είναι απότομος, όμως παραμένει πιεστικός στον πάγκο. Ζει έντονα κάθε ματς που δίνει η ομάδα του. Θα ήθελε και εκείνος να παίξει εάν μπορούσε ως ποδοσφαιριστής. Προσφέρει σώμα και ψυχή στην ομάδα και σε αυτό που κάνει. Θέλει το απόλυτο από όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ