aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπότεφ - ΑΠΟΕΛ 0-0: Το μηδέν θα κάνει κύκλο και ’κει μέσα θα χορεύει… (vid)

Μπότεφ – ΑΠΟΕΛ 0-0: Το μηδέν θα κάνει κύκλο και ’κει μέσα θα χορεύει… (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε 0-0 με την Μπότεφ στο «Βασίλ Λέφσκι» και πέτυχε τον στόχο του, να φέρει τη διεκδίκηση της πρόκρισης στη ρεβάνς του ΓΣΠ την άλλη Πέμπτη (28 Ιουλίου). Οι γαλαζοκίτρινοι τα πήγαν καλά, τηρούμενων των αναλογιών (βλέπε πρώτο ματς της σεζόν στην έδρα πιο έτοιμης ομάδας) και έδειξαν ότι με βελτίωση στην έδρα τους μπορούν να βρεθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Από τη στιγμή που πλέον δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ, η… λευκή ισοπαλία δεν είναι πια άσχημο αποτέλεσμα και η ομάδα της Λευκωσίας θα χρειαστεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς.

Βγήκε το πλάνο, είχε τις φάσεις
Ήταν ισοδύναμο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται την υπεροχή ανά διαστήματα. Οι γαλαζοκίτρινοι προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό, χωρίς να πρεσάρουν ψηλά. Ήταν το πρώτο παιχνίδι τους και ήθελαν να ανταπεξέλθουν απέναντι σε πιο έτοιμη αντίπαλο, παίζοντας όσο πιο έξυπνα μπορούσαν.

Το πλάνο τους έβγαινε, καθώς η Μπότεφ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή βρήκαν τις πιο ξεκάθαρες φάσεις. Κορυφαία το πλασέ του αφύλακτου Ντάλσιο από το ύψος του πέναλτι στο 7’, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Καλή στιγμή ήταν και το διαγώνιο σουτ του Θεοδώρου στο 18’, ο οποίος επίσης αστόχησε.

Από εκεί και πέρα, δύο φορές ο χρειάστηκε η επέμβαση του κίπερ της βουλγαρικής ομάδας, Χάνκιτς, με ισάριθμα μακρινά σουτ. Πρώτα ήταν ο Σαρφό (24’) και ύστερα ο Σόουζα (39’), με τον δεύτερο να υποχρεώνει τον αντίπαλο κίπερ να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Πιο δύσκολη απόκρουση, όμως, ήταν του Μπέλετς στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης. Ο δραστήριος Τοκού έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 27’, όταν η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κρέσπο και εκτροχιάστηκε μετά από σουτ του Ετό, ενώ είχε τροχιά προς την εστία.

Σημάδια κούρασης, λιγότερες φάσεις
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ εμφάνισαν σημάδια κούρασης με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Η Μπότεφ επωφελήθηκε μόνο ως προς τον έλεγχο του ματς για τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Εντούτοις, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις.

Στη συνέχεια, σταδιακά ισορρόπησαν οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ούτε αυτοί όμως έφτιαξαν τη μεγάλη φάση.

Μετά το 80’ μάλιστα άνοιξε το παιχνίδι με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, αλλά δεν άλλαξε κάτι έως το σφύριγμα της λήξης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπότεφ (Αζρούντιν Βάλεντιτς): Χάνκιτς, Πούντσετς, Σουπραγιέν, Γκένεβ, Μίνκοφ, Μέρτενς, Ετό (70′ Μπαροάν), Κονάτε (82′ Τόνεφ), Ραμπέι (82′ Νάντι), Τοκού, Μπραχίμι (70′ Σέκουλιτς).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πολυκάρπου, Κρέσπο, Θεοδώρου (77′ Μαρκίνιος), Σόουζα (90’+3 Σατσιάς), Νταουσβίλι, Γουίλερ, Σαρφό (60′ Εντονγκαλά), Ντάλσιο, Μάγκλιτσα (60′ Ηλία).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Ετό, Μίνκοφ / Μπέλετς

Κόκκινες: – / –

Διαιτητής: Μπάλαζ Μπέρκερ (Ουγγαρία).

Α’ Βοηθός: Βέντσελ Τοθ.

Β’ Βοηθός: Πίτερ Γκαράι.

Τέταρτος: Μιχάλι Καπράλι.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

5′ Χωρίς φάση το πρώτο πεντάλεπτο. Οι γαλαζοκίτρινοι μόλις έκαναν την πρώτη φιλόδοξη επίθεσή τους δευτερόλεπτα προηγουμένως, αλλά η σέντρα του Σαρφό δεν ήταν καλή.

7′ Ο Ντάλσιο έχασε με πλασέ μεγάλη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι. Ο Γουίλερ έδωσε στον Θεοδώρου, αυτός είδε τον Πορτογάλο και πάσαρε συρτά, αλλά ο τελευταίος αστόχησε.

10′ Μακρίνο σουτ του Τοκού, πολύ άστοχο.

15′ Πολύ άστοχο σουτ του Θεοδώρου από μακριά.

18′ Καλή ενέργεια και διαγώνιο σουτ του Θεοδώρου, η μπάλα άουτ.

21′ Επικίνδυνη σέντρα του Κονάτε, βγήκε σωστά ο Μπέλετς και μάζεψε.

24′ Πολύ καλό εκτός περιοχής σουτ του Σαρφό, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χάνκιτς.

27′ Εντός περιοχής σουτ του Ετό, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κρέσπο.

30′ Πρόβλημα με τον Τσεπάκ, ο οποίος τραυματίστηκε από τον Ετό (δέχτηκε κίτρινη, μπορούσε να ήταν και κόκκινη). Σηκώνεται για ζέσταμα ο Σούσιτς.

32′ Συνεχίζει ο Τσεπάκ.

39′ Πολύ καλό μακρινό σουτ του Σόουζα, δύσκολα σε κόρνερ ο Χάνκιτς.

41′ Λανθασμένο γύρισμα του Σόουζα, έβγαλε μόνο τον Μπραχίμι, αλλά ο Μπέλετς έκλεισε σωστά, η μπάλα άνοιξε και τελικά βγήκε άουτ.

43′ Μακρινό σουτ του Τοκού, μπλόκαρε ο Μπέλετς.

45′ Νέο μακρινό σουτ του Τοκού, η μπάλα πάνω από την εστία.

45′ Δύο λεπτά καθυστέρηση.

45’+1 Σπουδαία απόκρουση του Μπέλετς σε σουτ του Τοκού.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ ‘Εναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

50′ Πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, δίνουν την ευκαιρία στην Μπότεφ να αναλάβει τα ηνία του αγώνα.

54′ Στην πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Σόουζα γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι.

62′ Σέντρα του Θεοδώρου, μάζεψε ο Χάνκιτς.

63′ Εκτός περιοχής σουτ του Θεοδώρου, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε ο Χάνκιτς.

70′ Πατά καλύτερα ο ΑΠΟΕΛ το τελευταίο δεκάλεπτο, δίχως όμως να φτιάξει μεγάλη φάση.

75′ Πολύ καλή συνεργασία των Εντονγκαλά και Σόουζα, που έκαναν το ένα-δύο, ο Βραζιλιάνος έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να τελειώσει τη φάση.

80′ Εκτέλεση φάουλ του Μαρκίνιος, άστοχη κεφαλιά του Τσεπάκ από κοντά.

90′ Τρία λεπτά καθυστέρηση.

90+4 Τέλος παιχνιδιού.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ