aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜποντούροφ: Η δεδομένη ποιότητα και το €1.000.000 της Φούλαμ

Μποντούροφ: Η δεδομένη ποιότητα και το €1.000.000 της Φούλαμ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε πως θα έλθει ποδοσφαιριστής από το εξωτερικό προκειμένου να περάσει από δοκιμαστικά στον Αρχάγγελο. Συνήθως, μόνο για κατ’ αρχήν συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίου εκδίδονταν ανακοινώσεις.

Παρόλο που ο Νικολάι Μποντούροφ θα περάσει από δοκιμαστικά στον Αρχάγγελο -όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΑΠΟΕΛ- προκειμένου να αξιολογηθεί η φυσική του κατάσταση, πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Ο 30χρονος πολυθεσίτης αμυντικός (παίζει ως δεξιός μπακ και ως στόπερ), θεωρείται αρκετά καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή και η αιτία που είναι άνεργος από το καλοκαίρι, αφορά στο κασέ του το οποίο ήταν υψηλό (600.000-700.00 ευρώ).

Η ποιότητά του όπως αναφέραμε πιο πάνω, θεωρείται δεδομένη, ενώ από το 2010 είναι διεθνής (35 συμμετοχές). Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα του από την Πίριν Μπλαγκόεβραντ το 2004 και το πρώτο μεγάλο του βήμα το έκανε το καλοκαίρι του 2009, όταν μετεγγράφηκε στην επίσης ομάδα της πατρίδας του Λίτεξ Λόβετς.

Εκεί έμεινε για μία πενταετία περίπου, και το καλοκαίρι του 2014 η Φούλαμ δαπάνησε 1.000.000 για να τον κάνει δικό της. Εξ ου και το γεγονός πως μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, το κασέ του ήταν 600.000-700.00 ευρώ και προφανώς για να υπάρχει ενδεχόμενο να ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, σημαίνει πως οι απαιτήσεις του είναι κατά πολύ μειωμένες.

Στην αγγλική ομάδα αγωνίστηκε για δύο περιόδους στην Τσάμπιονσιπ (41 συμμετοχές / 1 γκολ). Πέρυσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην δανέζικη Μίντιλαντ (15 συμμετοχές), ενώ το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη Φούλαμ από την οποία αποζημιώθηκε και αποδεσμεύτηκε αφού ήταν εκτός πλάνων και το συμβόλαιό του θα έληξε τον ερχόμενο Μάιο. Πλέον απομένει να δούμε αν θα αποκτηθεί και δοκιμάσει την τύχη του στην Κύπρο.

Καταληκτικά αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μποντούροφ αγωνίστηκε ενάντια στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2012 (15/08), σε φιλικό αγώνα ενάντια στην Βουλγαρία στη Σόφια (ήττα για το συγκρότημά μας με 0-1), όπως θα δείτε πιο κάτω στις φωτογραφίες (με τον αριθμό «5» ο Μποντούροφ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ