aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπερτόλιο ο «κλειδαράς»! (video)

Μπερτόλιο ο «κλειδαράς»! (video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 της Ντούντελανζ στο πλαίσιο του Β’ Προκριματικού Γύρου του Europa League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. 

Η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τους γαλαζοκίτρινους, καθώς είχαν δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ η Ντούντελανζ αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» και προέβαλε αντίσταση στους πρωταθλητές. Ο Μπερτόλιο όμως στο 71ο λεπτό κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδας από το Λουξεμβούργο και να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στον ΑΠΟΕΛ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ντούντελανζ ήταν ή ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο 4’΄είχε διπλή ευκαιρία, με τον Βάτερμαν να αποκρούει δύσκολα τα διαδοχικά σουτ των Τουρμπέλ και Μπαρμπόσα. Στο 12’ η ομάδα από το Λουξεμβούργο είχε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Βάτερμαν απέκρουσε το πλασέ του Τουρπέλ.

Στο 22’ κόντρα στην ροή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα με πολύ μακρινό σουτ του Ορ να βρίσκει την οριζόντια δοκό του Γιούμπερτ και να απομακρύνεται. Στο 30′ υπήρξε ολιγόλεπτο διάλειμμα στον αγώνα λόγω ζέστης, και για τη συνέχεια του ημιχρόνου δεν υπήρξε οποιαδήποτε φάση από τις δύο ομάδες

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και τα σουτ του Ντε Καμάργκο στο 48’ και 53’ πέρασαν λίγο έξω. Στη συνέχεια η Ντούντελανζ ανέβασε ρυθμούς και στο 57’ έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Τουρπέλ έφυγε μόνος του τετ-α-τετ με τον Βάτερμαν, αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά έξω. Ο Μπερτόλιο ήταν ο άνθρωπος που τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ όμως στον αγώνα στο 71’, μετά από πολύ καλή ασίστ του Βάντερ. Ο ΑΠΟΕΛ δεν απειλήθηκε μετά το γκολ του και πάει πλέον στο Λουξεμβούργο με προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο επαναληπτικός  του ΑΠΟΕΛ με την Ντούντελανζ είναι προγραμματισμένος στο Λουξεμβούργο, στο γήπεδο «Ζος Νασμπάουμ» την ερχόμενη Τετάρτη (19/7, 19:00).


Goal Bertoglio (1:0) APOEL vs Dudelange από ylberenexhipi

ΑΠΟΕΛ (Μάριο Μπέιν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αρτυματάς, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο, Ορ (60′ Βάντερ), Ντε Καμάργκο (74′ Ποτέ).

Ντούντελανζ (Ντίνο Τόπμελερ): Γιούμπερτ, Μάλγκετ (46′ Τζορντάνοφ), Πρεμπέ, Σνελ, Λορεντιέ, Γκάρος, Ντα Κρουζ (84′ Ποκάρ), Στολτς, Μπαρμπόσα, Τουρπέλ (84′ Σινανί), Ιμπραΐμοβιτς.

Σκόρερ: 71′ Μπερτόλιο.

Κίτρινες: Βάντερ, Εμπεσίλιο / Μάλγκετ, Τουρμπέλ, Τζορντάνοφ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Άλαν Μάριο Σαντ (Μάλτα).

Βοηθοί διαιτητές: Ρομπέρτο Βέλλα και Λούκε Πορτέλι.

Τέταρτος: Μάριο Απάπ.

Το live του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ