aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπεργκ Vs Ίνγκεμπριγκτσεν: Αντιπαλότητα, κοινά και η… μάχη στα ντακάρ!

Μπεργκ Vs Ίνγκεμπριγκτσεν: Αντιπαλότητα, κοινά και η… μάχη στα ντακάρ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δύο Σκανδιναβοί προπονητές στην Κύπρο, την ίδια σεζόν και μάλιστα σε ομάδες του λεγόμενου «Big 6», είναι κάτι που δεν ξανάγινε. Νορβηγοί προπονητές στους «αιώνιους» αντιπάλους Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ από το περασμένο Καλοκαίρι) και ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν από σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2019).

Αναμφίβολα αυτό αποτελεί γεγονός το οποίο προσθέτει τεράστιο ενδιαφέρον. Τόσο στις… μάχες ανάμεσα στις δύο ομάδες, όσο και στην πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Προπονητές με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ ως ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές περιόδους και σε δύο ομάδες οι οποίες επίσης συνθέτουν ζευγάρι «αιώνιων» αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης: Ξέρει από… προεδρική μπάλα η κυρία Ινγκεμπρίγκτσεν

Ο 54χρονος σήμερα Ίνγκεμπριγκτσεν, ανήκε στην Μάντσεστερ Σίτι (αγωνιζόταν ως μέσος) από το 1992 μέχρι το 1994, καταγράφοντας συμμετοχές, ωστόσο, μόνο στην πρώτη του περίοδο, αφού ακολούθως παραχωρήθηκε ως δανεικός σε Ρόζενμποργκ και Στρέμσγκοντσετ. Ο 50χρονος σήμερα Μπεργκ, ως ποδοσφαιριστής (στόπερ) έπαιξε με επιτυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τριετία (1997-2000).

Διαβάστε επίσης: Έλυσε τον γρίφο με τ’ όνομά του ο νέος προπονητής

Ποτέ τους δεν τέθηκαν αντίπαλοι σε διεθνές επίπεδο, ενώ στο Νορβηγικό πρωτάθλημα σπανίως έγινε αυτό. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής ο Ίνγκεμπριγκτσεν ήταν η Μπούντε/Γκλιμτ το 2008, της οποίας αργότερα υπήρξε και πρόεδρος η σύζυγός του, ενώ για ένα διάστημα συνυπήρξαν κιόλας στην ομάδα. Αντιμετώπισε τέσσερις φορές τον Μπεργκ προπονητή τότε της Λιν Όσλο. Πρώτα αναδείχθηκε νικητής ο Μπεργκ με 3-1 και μετά ο Ίνγκεμπριγκτσεν με 2-1.

Διαβάστε επίσης: Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, από το Α έως το Ω! 

Ένα χρόνο μετά ο Μπεργκ ανέλαβε τη Λίλστρομ και οι δύο τους διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους, αλλά νικητής δεν υπήρξε, αφού έφεραν ισοπαλίες (2-2 και 1-1). Κάπου εκεί οι δρόμοι τους χώρισαν. Η ομάδα του Ίνγκεμπριγκτσεν έπεσε κατηγορία και όταν επέστρεψε στην πρώτη, ο Μπεργκ είχε ήδη φύγει για καριέρα στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρίδης έριξε το… μπαλάκι στον «διαβασμένο» Ίνγκεμπριγκτσεν

Αμφότεροι, υπήρξαν και συμπαίκτες στην Εθνική Νορβηγίας. Ο Μπεργκ τα πάει εξαιρετικά στην Ομόνοια, ενώ ο Ίνγκεμπριγκτσεν καλείται να… αναστήσει τον ΑΠΟΕΛ και να τον ξαναβάλει σε τροχιά διάκρισης και διεκδίκησης του τίτλου. Τα… ντρακάρ (έτσι ονομάζονταν τα πλοία τον Βίκινγκς) των δύο Σκανδιναβών τεχνικών, τα τεθούν ξανά αντιμέτωπα στο «πέλαγος» του κυπριακού πρωταθλήματος στις 22 Φεβρουαρίου 2020 σε ένα αιώνιο ντέρμπι που θα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ