aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπεργκ: «Δεν γινόταν να παίξουμε με τους ίδιους. Διερωτώμαι ποιος βγάζει το πρόγραμμα»

Μπεργκ: «Δεν γινόταν να παίξουμε με τους ίδιους. Διερωτώμαι ποιος βγάζει το πρόγραμμα»

Έντονα παράπονα για τον καταρτισμό του προγράμματος σε πρωτάθλημα και κύπελλο εξέφρασε ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το τέλος του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ που βρήκε την Ομόνοια να χάνει με 1-0 και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Νορβηγός τεχνικός υποστήριξε ότι θα έπρεπε ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ να διεξαχθεί την ίδια μέρα που θα έπαιζε στη διοργάνωση και η ΑΕΛ σημειώνοντας πως ο αγώνας του Σαββάτου με τους γαλαζοκίτρινους ήταν ο αγώνας με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είμαι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό. Δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια ήμασταν καλύτεροι, ελέγξαμε τον ρυθμό. Φτιάξαμε μια καλή ευκαιρία, δεν φτιάξαμε πολλές. Διερωτώμαι ποιος είναι αυτός που βγάζει πρόγραμμα των διοργανώσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από στην στιγμή που η ΑΕΛ έχει μία βδομάδα ξεκούρασης θα έπρεπε να παίξουμε και εμείς την ίδια μέρα.

Η επιλογή της ενδεκάδας έγινε με αυτό το σκεπτικό. Η ομάδα ήταν αρκετά καλή για να φέρει το αποτέλεσμα που θέλαμε να προκριθούμε και για αυτό τον λόγο δεν έπαιξαν κάποιοι παίκτες που θα παίξουν το Σάββατο με την ΑΕΛ. Ήταν ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Μπορούσαμε να ασκήσουμε περισσότερη πίεσης το τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά το παιχνίδι σταματούσε συνεχώς, δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο».

Αν οι πολλές αλλαγές επηρέασαν στο να έχει παθητικό ρόλο η ομάδα του και να μην είναι τόσο παραγωγική: «Πιστεύω πως η ομάδα που ξεκίνησε είχε την ποιότητα για να πετύχει. Ναι, όντως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται συχνότερα αλλά δεν είναι δυνατό να αγωνίζονταν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και σήμερα και το Σάββατο. Το παιχνίδι του Σάββατο θα είναι δύσκολο και η ομάδα που παίζουμε είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα και σήμερα παίζαμε και την ομάδα που είναι στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και σαφώς θα θέλαμε να σκοράρουμε. Είμαστε απογοητευμένοι αλλά θυμίζω πως και την τελευταία φορά παίξαμε με την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω ποιος τα ορίζει και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον μας. Σίγουρα θέλαμε να προκριθούμε και να κατακτήσουμε και τα δυο τρόπαια αλλά δεν μπορούσαμε και τα δυο με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και αν έπρεπε να διαλέξουμε μια διοργάνωση αυτή ήταν το πρωτάθλημα».

Αν θα υπάρχει επιπλέον πίεση για το πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό: «Δεν νομίζω να υπάρχει περισσότερη πίεση. Από την περσινή χρονιά όταν τερματίσαμε στη πρώτη θέση αυξήθηκαν και οι προσδοκίες. Υπάρχει απογοήτευση για τον αποκλεισμό, ήθελα να προκριθούμε για τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ. Θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα. Απόψε θα είμαστε απογοητευμένοι, αλλά από αύριο θα σηκώσουμε μανίκια για τον αγώνα με την ΑΕΛ που είναι καλή ομάδα, όπως και ο Απόλλων, όπως και όλες οι ομάδες του πρώτου γκρουπ. Μπορούσαμε και καλύτερα σήμερα, όμως πλέον θα παλέψουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Εάν έγινε συζήτηση με τον Σταύρο Παπασταύρου για το συμβόλαιό του: «Συνεχώς μιλάω με τον πρόεδρο. Μέσω διαδικτύου όταν είναι στο εξωτερικό, όταν είναι εδώ από κοντά. Συζητώ το συμβόλαιο μου με τον Σύλλογο, υπάρχει μία καλή κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ