aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπέλετς/Σούσιτς: «Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι στην κορυφή - Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους»

Μπέλετς/Σούσιτς: «Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι στην κορυφή – Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους»

Κοινή συνέντευξη στην Cablenet παραχώρησαν τα δύο πρόσφατα μετεγγαφικά αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ, Βιντ Μπέλετς και Ματέο Σούσιτς. Αμφότεροι έκαναν λόγο για εύκολη απόφαση, να πουν το «ναι» στους γαλαζοκίτρινους, ενώ μίλησαν και για τους στόχους που έχουν με την ομάδα της Λευκωσίας, που δεν είναι άλλοι από την κορυφή του πρωταθλήματος και τους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Όσα δήλωσε ο Βιντ Μπέλετς:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά εδώ. Υπάρχουν καλές συνθήκες για προπόνηση και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Άλλαξαν πολλά από τότε που ήμουν εδώ. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για κάτι, συγκεντρωνόμαστε στις προπονήσεις και το τι μας ζητά ο προπονητής. Ήταν μια εκπληκτική χρονιά η προηγούμενη μου ο ΑΠΟΕΛ. Παίξαμε στους ομίλους, ήταν καταπληκτικά για μένα. Μετά λόγω κορωνοϊού δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα.

Η πρώτη επαφή ήταν με τον προπονητή τερματοφυλάκων και ύστερα μετά από μια πολύ σύντομη συζήτηση με τον πρόεδρο, ήταν εύκολο να αποδεχθώ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τους καλύτερους Κύπριους παίκτες και για αυτό είναι εδώ. Ξέρουμε τι σημαίνει ο ΑΠΟΕΛ εδώ στην Κύπρο.

Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου όταν δέχθηκα την πρόταση, είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να επιστρέψει στα πρωταθλήματα. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι στην κορυφή και να παίζει στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο άλλαξε πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Πιστεύω πολύ στη σκληρή δουλειά, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος 100% σε αυτό που κάνεις».

Όσα δήλωσε ο Ματέο Σούσιτς:

«Οι πρώτες μέρες πήγαν πολύ καλά για μένα. Όλα είναι νέα για εμένα, άλλαξα ομάδα μετά από τρία χρόνια. Διαβάζω, προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα. Τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να προσαρμοστώ, να μάθω τα παιδιά και το πως παίζουν. Ελπίζω ότι σύντομα θα προσαρμοστώ στην ομάδα και αυτά που θέλει ο προπονητής. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε κάθε ξένη χώρα είναι δύσκολη η προσαρμογή αλλά υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μιλάνε αγγλικά και αυτό βοηθάει.

Ήταν εύκολη η απόφαση. Ήθελα να φύγω από την Κλουζ. Μίλησα με τη γυναίκα μου, η Κύπρος ήταν ένα νησί που θέλαμε να ζήσουμε και φυσικά για να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, ήταν πολύ εύκολο να πω το ναι. Ξέρω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Ξέρω πολύ καλά ότι έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ, θυμάμαι τους τρελούς οπαδούς εντός έδρας. Φυσικά μίλησα με τον Σάβιτς και μου είπε τα καλύτερα.

Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους και να παίξουμε στους ομίλους και αν τα καταφέρουμε αυτά, ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια.

Ο Ντονγκαλά είναι εκπληκτικός παίκτης τον ήξερα από το Βέλγιο, ο Σαρφό επίσης πολύ ενδιαφέρον παίκτης παίζει σαν εξάρι αλλά είναι σαν… δεκάρι στο γήπεδο, ο Κρέσπο ένας πολύ καλός αμυντικός με εμπειρίες. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές.

Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα. Στόχος μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα και οι ομίλοι του Κόνφερενς Λιγκ. Αν πάμε καλά στην Ευρώπη θα μας δώσει ώθηση και στο πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ