aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜπάχαλο με τα επεισόδια και την κάρτα φιλάθλου

Μπάχαλο με τα επεισόδια και την κάρτα φιλάθλου

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Νέες βολές κατά της κάρτας φιλάθλου με αφορμή τρεις συλλήψεις οπαδών της Ομόνοιας για τα επεισόδια στο «αιώνιο» ντέρμπι της Δευτέρας, ενώ φάνηκε να μην είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων οπαδών της Ομόνοιας, ωστόσο μόνο ένας από αυτούς φέρεται να εμπλέκεται, ενώ οι άλλοι τρεις, που δήθεν ταυτοποιήθηκαν, τελικά διαπιστώθηκε ότι αυτό έγινε από λάθος και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από την Ομόνοια, όσο και από τον δικηγόρο τους, ενώ ο ΑΠΟΕΛ άφησε αιχμές για την κάρτα φιλάθλου.

Λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αργά χθες το απόγευμα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε τέσσερις συλλήψεις κατόπιν δικαστικών ενταλμάτων, στη βάση στοιχείων που δόθηκαν από την αρμόδια Αρχή που είναι ο ΚΟΑ. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, αναφέρει, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες δεν φαίνεται να εμπλέκονται στη διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία συνελήφθησαν, γι’ αυτό και μετά που ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως αναφέρει, σε καμία περίπτωση η Αστυνομία δεν θέλει να προσάπτει κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, που από τις εξετάσεις διαφαίνεται ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του.

Σκοπός της Αστυνομίας είναι η προσαγωγή των υπόπτων για τα αδικήματα αυτά στο Δικαστήριο το συντομότερο. Παρόλο που δεν αναφέρεται πού έγινε το λάθος στην ταυτοποίηση, γίνεται σαφές ότι πρέπει σε περίπτωση συλλήψεων αυτό να γίνεται στη βάση στοιχείων και παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη.

Φωνές κατά της διαδικασίας που ακολούθησε η Αστυνομία και από τον δικηγόρο των δύο συλληφθέντων, Λάμπρο Πιερή, ο οποίος δήλωσε ότι η ταυτοποίηση έγινε από το σύστημα του ΚΟΑ, το οποίο χειρίζεται συγκεκριμένος λειτουργός. Οι πελάτες του ζήτησαν να τους υποδείξουν φωτογραφία ή έστω βίντεο που να προβαίνουν σε κάποια παράνομη πράξη και να κάνουν άμεση παραδοχή, ωστόσο η Αστυνομία δεν δέχθηκε. Την ίδια ώρα, ο κ. Πιερή «βάλλει» κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αλλά και της κάρτας φιλάθλου, αφού, όπως υποδεικνύει, τελικά συνελήφθησαν λάθος άτομα.

Αύξηση στα εισιτήρια πλην ΑΠΟΕΛ

Με αφορμή τις επικρίσεις για την κάρτα φιλάθλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, παρέθεσε χθες στοιχεία όσον αφορά στην προσέλευση των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και για όσους εξέδωσαν κάρτα οπαδού. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο κ. Σαββίδης, πέρσι κατά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κόπηκαν 150.672 εισιτήρια, ενώ φέτος ανήλθαν στις 209.618, δηλαδή κόπηκαν 58.946 εισιτήρια περισσότερο ή ποσοστό 39%. Επίσης, μέχρι το καλοκαίρι φέτος είχαν εκδώσει κάρτα φιλάθλου 72 χιλιάδες πρόσωπα, ενώ μέχρι σήμερα ανήλθαν στις 97.335.

Όπως διαπιστώνεται, πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης, φέτος όλες οι ομάδες καταγράφουν αύξηση στην προσέλευση των οπαδών τους, πλην του ΑΠΟΕΛ που σημειώνει μείωση κατά 14%. Ο ίδιος παρέπεμψε στα σωματεία να προβληματιστούν γιατί οι φίλαθλοί τους που έχουν εκδώσει κάρτα δεν πηγαίνουν στο γήπεδο και προτιμούν την τηλεόραση για να δουν την ομάδα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ