aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑυγουστή: «Ο ΑΠΟΕΛ με τον Μιλόγεβιτς βελτιώθηκε αμυντικά, Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια είναι πίσω»

Αυγουστή: «Ο ΑΠΟΕΛ με τον Μιλόγεβιτς βελτιώθηκε αμυντικά, Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια είναι πίσω»

Στην αμυντική βελτίωση του ΑΠΟΕΛ με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στάθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο πρώην προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια, τονίζοντας ότι είναι πίσω…

Όσον αφορά το μέλλον του, ανέφερε πως δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του, ωστόσο τον ενδιαφέρει η προοπτική του εξωτερικού.

Όσα δήλωσε ο Σωφρόνης Αυγουστή:

Για το Βέλγιο – Καναδάς: «Ο Καναδάς ήταν πολύ καλός χθες. Μου άρεσε γιατί είχε αρκετή ταχύτητα αλλά ήταν άτυχος με τις ευκαιρίες που έχασε και είχε απέναντι του και τον εξαιρετικό Κουρτουά. Το Βέλγιο ήταν φαβορί, δεν έπαιξε καλά αλλά ο Καναδάς ήταν εξαιρετικός και δυσκόλεψε το Βέλγιο».

Για την Ισπανία: «Η Ισπανία κρατά το πλάνο της με πολλές πάσες, αυτοματισμούς και κινήσεις χωρίς την μπάλα. Κρατούσε συνεχώς μπάλα και είδαμε την Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να αντιδράσει».

Για την ήττα της Γερμανίας: «Έχασε πολλές ευκαιρίες η Γερμανία και η Ιαπωνία την τιμώρησε. Πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα στον όμιλο για την Γερμανία η οποία δεν μπορεί να βασίζεται στο ότι δεν έχει καθαρόαιμο επιθετικό και πρέπει να προσπαθήσει να επανέλθει γιατί αν δεν περάσει στους 16 θα είναι αποτυχία».

Για τα πολλά γκολ στο Mουντιάλ: «Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία που έβαλαν πολλά γκολ έχουν εξαιρετική ποιότητα. Αυτές οι ομάδες όταν τους δίνεται ευκαιρία θα βάλουν όσα πιο πολλά γκολ μπορούν».

Για Βραζιλία και Αγγλία: «Θα περιμένουμε να δούμε την Βραζιλία απόψε που έχει εξαιρετικές μονάδες. Πιστεύω ότι η Αγγλία με τις εμπειρίες που πήρε στο Γιούρο και αν συνεχίσει έτσι τότε μπορεί να πάει μακριά».

Για την Αργεντινή: «Η Αργεντινή δεν κατάφερε να σκοτώσει την Σαουδική Αραβία στο 1ο μέρος και στο 2ο έκανε την ζημιά στην παρέα του Μέσι οι βελτιωμένοι Σαουδάραβες».

Για το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένει όλος ο κόσμος. Σε αυτά τα ματς παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες και θεωρώ ότι η πιο έτοιμη ομάδα και η πιο τυχερή από τις 2 θα πάρει την νίκη. Νομίζω ότι το γκολ θα κυνηγήσουν και οι δύο ομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα πάει το σκορ. Είναι ένα σημαντικό ματς για την συνέχει του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει φαβορί όπως φαβορί δεν υπάρχει σε κανένα από τα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής».

Για Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια: «Είναι και οι δύο πίσω και κανείς τους δεν είναι ευχαριστημένος. Έχουν εξαιρετική ποιότητα αλλά με τους αριθμούς που έχουν πρέπει να δουλέψουν σκληρά στην προπόνηση και να επανέλθουν άμεσα. Οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους».

Για την καλή αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ: «Η αμυντική γραμμή βελτιώθηκε πολύ και ειδικά με τον νέο συνάδελφο. Οι παίκτες κάνουν πολύ καλή ομαδική δουλειά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Είναι κίνητρο για τους παίκτες. Υπάρχει ποιότητα».

Για τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της Ομόνοιας: «Η Ομόνοια άρχισε και βγάζει αρκετούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της. Έχει αρκετή ταχύτητα και ποιότητα επιθετικά και αυτό χρειάζεται προσοχή. Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι η Ομόνοια μετουσιώνει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Υπάρχουν παίκτες πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός που ξέρουν τι να κάνουν στο γήπεδο».

Για το παιχνίδι Άρης – Πάφος: «Ποιος πίστευε ότι θα ήταν ντέρμπι κορυφής; Φυσικά εμείς που ήμασταν στον χώρο βλέπαμε την εξαιρετική δουλειά που έγινε. Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για τον Άρη θα ήταν θετικό αν το ματς ήταν στην Λεμεσό».

Για το ΑΕΚ – Απόλλων: «Είναι ένα ματς που για πολλούς λόγους οι ομάδες θα διεκδικήσουν την νίκη. Θέλουν την νίκη και οι δύο έτσι ώστε να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή».

Για το ΑΕΛ – Ανόρθωση: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα επιδιώξουν και οι δύο να πάρουν την νίκη γιατί έχασαν αρκετό έδαφος».

Για το αν έχει κάποια πρόταση ο ίδιος και η περίπτωση να πάει στο εξωτερικό: «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Αυτό το διάστημα θέλω να βελτιωθώ σε κάποιους τομείς. Πλέον χρειάζεται υπομονή και ξεκούραση. Σαφώς και με ενδιαφέρει η προοπτική του εξωτερικού».

Για τα θετικά μηνύματα του κόσμου: «Είναι σημαντικό όταν φεύγεις από μία ομάδα να υπάρχει αναγνώριση. Η δουλειά μας είναι η βελτίωση της ομάδας στην οποία δουλεύουμε».

Για το ότι παρομοιάζουν την δική του περίπτωση με αυτή του Κωνσταντίνου Μακρίδη: «Ο πρόεδρος δίνει ευκαιρίες και από εκεί και πέρα αυτός που παίρνει την ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Είναι σημαντικό που ο Μακρίδης ξεκινάει την καριέρα του σε μία μεγάλη ομάδα που έχει ένα μηχανισμό από πίσω της και αυτό βοηθά τον εκάστοτε προπονητή να επικεντρωθεί μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ