aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑστίθ: «Τώρα, περιμένω προτάσεις»

Αστίθ: «Τώρα, περιμένω προτάσεις»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Ινάκι Αστίθ μετά την αποχώρηση του από τον ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στο πατρικό του χωριό, στο Ζιζούρ Μάγιορ στη Ναβάρα, με σκοπό να ξεχάσει για λίγο το ποδόσφαιρο και να επιλέξει με ηρεμία τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Εκεί μίλησε στην «Diario de Navarra» για την εμπειρία του στην Κύπρο, αλλά και για τις σκέψεις του για το μέλλον.

Πως έγινε η μετεγγραφή σου στον ΑΠΟΕΛ;

«Ήταν λίγο απρόβλεπτο. Θα υπέγραφα σε μία πολωνική ομάδα, αλλά ένας φίλος μου πρότεινε να πάω στον ΑΠΟΕΛ. Όλα συμφωνήθηκαν σε λίγες ώρες και το επόμενο πρωινό ήμουν στην Κύπρο για να περάσω από τις ιατρικές εξετάσεις».

Πως συγκρίνεις το πολωνικό με το κυπριακό πρωτάθλημα;

«Η πολωνική λίγκα είναι πιο δυνατή από την κυπριακή, λόγω του ότι είναι πιο κοντινές οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων. Και στις δύο χώρες είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Κάνουν κορέο τραγουδούν, μου έκανε εντύπωση όσο ήμουν εκεί».

Πώς είναι η ζωή στη Λευκωσία;

«Είναι μία ήσυχη πόλη, με καλό καιρό, οι άνθρωποι είναι θετικοί και πάντα πίνουν καφέ (γέλια). Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους, κάθονται μαζί σου, σε σέβονται, σου μιλούν. Οι Πολωνοί είναι πιο απαισιόδοξοι, αλλά οι Κύπριοι είναι πολύ θετικοί».

Έμαθες ελληνικά;

«Κάποιες λέξεις, αλλά στην Κύπρο μιλούν καλά αγγλικά. Επίσης επειδή υπήρχαν αρκετοί Ισπανοί στην ομάδα δεν υπήρχε λόγος».

Γιατί αποχώρησες από τον ΑΠΟΕΛ;

«Η ομάδα δεν με ενημέρωσε για οποιαδήποτε ανανέωση οπόταν επέστρεψα πίσω στην Ισπανία. Ήθελα να χαλαρώσω λίγο και να ξεχάσω το ποδόσφαιρο. Τώρα περιμένω προτάσεις για το μέλλον μου».

Έχεις κάποιες προτιμήσεις;

«Είμαστε στην πορεία για να επιλέξω. Περιμένω τι θα μου πει ο μάνατζερ μου και ελπίζω να έρθει κάτι ενδιαφέρον. Δεν έχω σκεφτεί να γυρίσω στην Ισπανία, αλλά ίσως για την οικογένεια μου να ήταν καλύτερα να ήταν κάτι κοντινό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ