aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑστάνα, είσαι για μία… σάμπα με «Βίνι» και Ντε Καμάργκο; (vids & 553 pics)

Αστάνα, είσαι για μία… σάμπα με «Βίνι» και Ντε Καμάργκο; (vids & 553 pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Από το πόδι του Βινίσιους (75’) και από το κεφάλι  του Ντε Καμάργκο (87’) ο ΑΠΟΕΛ πήρε μία σπουδαίας σημασίας νίκη στην προσπάθεια διάκρισής του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (β’ γκρουπ).

Οι γαλαζοκίτρινοι στην πρεμιέρα των ομίλων της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χάρις σε τέρματα των προαναφερθέντων Βραζιλιάνων, χόρεψαν… σάμπα την Αστάνα την οποία κέρδισαν με 2-1 στο ΓΣΠ και μάλιστα με ανατροπή, αφού ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 45’ + 1 από γκολ του Μαξίμοβιτς.

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, άρχισε ιδανικά τα παιχνίδια του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τσεπώνει ένα σημαντικό ποσό για τη νίκη του αυτή και αποκτάει τεράστια αυτοπεποίθηση και ανύψωση ηθικού ενόψει της συνέχειας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Η νίκη των περσινών πρωταθλητών ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού έβαλαν εξ αρχής στη… μέγγενη την αντίπαλό τους η οποία από καθαρή τύχη σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο άλλο παιχνίδι του β’ ομίλου, ο Ολυμπιακός Πειραιώς κέρδισε με 1-0 τη Γιανγκ Μπόις στην Ελβετία (δείτε εδώ πως καταγράψαμε live την αναμέτρηση).

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, ο ΑΠΟΕΛ ήταν απολαυστικός στα πρώτα είκοσι λεπτά. Επικίνδυνος σε μεγάλο βαθμό, οι επιθετικοί του συνδυάζονταν ωραία, αλλά καμία από τις επιθετικές προσπάθειες δεν καρποφόρησε.

Από το  25’ και μετά, η Αστάνα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική και η μεσοαμυντική της λειτουργία «βραχυκύκλωσε» τα ατού των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι έβρισκαν περισσότερο το δρόμο προς την εστία του Έριτς από στατικές φάσεις παρά από οργανωμένες προσπάθειες.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν βλέποντας τους αντιπάλους τους να αμύνονται καλύτερα, επεδίωξαν έναν πιο οργανωμένο τρόπο παιχνιδιού με περισσότερη υπομονή και πιο προσεκτικές μεταβιβάσεις της μπάλας, αλλά ούτε αυτή η τακτική δεν είχε ως συνέπεια να πληγωθεί η ομάδα του Στανιμίρ Στόιλοφ. Το μόνο αξιόλογο από πλευράς ΑΠΟΕΛ, ήταν κάποια καλά μεν, αλλά άστοχα δε, σουτ του Γιαννιώτα.

Εκεί που η πλάστιγγα έγερνε προς τη μεριά του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στην απόδοσή των δύο ομάδων, η Αστάνα στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου και κόντρα στη ροή του αγώνα στο 45’ + 1, άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση του Μαξίμοβιτς εκτός περιοχής, μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Λάγο (σκορ ημιχρόνου 1-0 υπέρ της Αστάνα).

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πέρα για πέρα επιβλητικός στην επανάληψη. Είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες με τους Βινίσιους, Εφραίμ και Γιαννιώτα, ενώ στο 62’ ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στους γαλαζοκίτρινους για παράβαση στον Αστίθ μετά από κόρνερ της Αστάνα.

Η πίεση από τους γηπεδούχους ήταν τόσο μεγάλη, που τελικά η άμυνα της ομάδας του Στόιλοφ λύγισε και με κοντινό σουτ του Βινίσιους στο 75’ μετά από φάση διαρκείας, ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε σε 1-1 και συνέχισε τη μεγάλη του προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα. Αυτό που εδικαιούτο ο ΑΠΟΕΛ, το πέτυχε με τον Ίγκορ ντε Καμάργκο στο 87′

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε συστημένη σέντρα από τον Λάγο και με μία δυνατή – άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, τον κόσμο της ομάδας στους… επτά ουρανούς και φυσικά χάρισε τους τρεις βαθμούς στον ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Λάγο, Γιαννιώτας (78’ Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (70’ Ντε Καμάργκο), Ορλάντι (56’ Μπερτόλιο), Σωτηρίου.

Αστάνα (Στανιμίρ Στόιλοφ): Έριτς, Σίτοφ, Μαλί, Σόμκο, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαξίμοβιτς, Κάνιας, Μιουσίκοφ (77’ Ταγκιμπέργκεν), Ντεσπότοβιτς (57’ Τουμάσι), Καμπανάνγκα (70’ Νουσερμπάγιεφ).

Σκόρερ: 75’ Βινίσιους, 87’ Ντε Καμάργκο / 45’ + 1 Μαξίμοβιτς.

Κίτρινες: 61’ Μοράις, 63’ Βινίσιους, 90’ + 1 Σωτηρίου, 90’ + 5 Βάντερ / 29’ Κάνιας, 32’ Σόμκο, 66’ Τουμάσι, 72’ Μιουσίκοφ, 85΄Ταγκιμπέργκεν, 90’ + 1 Σίτοφ.

Αποβολές: —.

Εισιτήρια: 12.021

Διαιτητής: Αλεξάνταρ Σαβρέφ (Σκόπια).

Α’ βοηθός: Μαριάν Κιρόφσκι (Σκόπια).

Β’ βοηθός: Ντέγιαν Κονσταντίνοφ (Σκόπια).

Τέταρτος: Γκότσε Πετρέσκι (Σκόπια).

Επιπρόσθετοι: Ντίμιταρ Μεκαρόφσκι και Ντέγιαν Γιακιμόφσκι (Σκόπια).

Παρατηρητής διαιτησίας: Νικολάι Ιβάνοφ (Σκόπια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ