aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ας μπουν στον τόπο τους, ας μείνουν στον καναπέ τους»

«Ας μπουν στον τόπο τους, ας μείνουν στον καναπέ τους»

Ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ Xάρης Φωτίου, μίλησε στον «Active» και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» για την μεγάλη επιτυχία απέναντι στην Ντόρτμουντ, την επόμενη μέρα στην ομάδα, αλλά και στις μετεγγραφικές εξελίξεις στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του Τομάς ντε Βινσέντι.

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα μετά την επιτυχία στη Γερμανία ανέφερε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, χωρίς να σημαίνει ότι η ιστορία του ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει στην 1η Νοεμβρίου του 2017. Απολαμβάνουμε το ψεσινό αποτέλεσμα, αλλά αναγκαστικά προχωρούμε συγκεντρωμένοι για την ανάκαμψη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ έχει πολύ καλό ρόστερ και το απέδειξε χθες. Χωρίς να μηδενίζουμε τον παράγοντα της τύχης, η ομάδα πέρασε όμως και δυσκολότερες βραδιές. Γνωρίζαμε ότι έχουμε τον πιο δύσκολο όμιλο που μπορούσαμε να έχουμε, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό δεν μας χαρίστηκε η Ντόρτμουντ, και η συλλογική προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστική».

Για το από πού προήλθε η επιτυχία αυτή σχολίασε: «Στο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν, ιδιαίτερα με την αλλαγή και του συστήματος, ότι αν κυνηγήσουμε λίγο περισσότερο το παιχνίδι θα πάρουμε κάτι. Ήταν η καρδιά των ποδοσφαιριστών που πήρε το αποτέλεσμα».

Επίσης σχολίασε το αν βλέπουν πρόκριση στο Europa League στον ΑΠΟΕΛ, μέσω της 3ης θέσης: «Κανονικά δεν θα έπρεπε, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά θα κυνηγήσουμε την πρόκριση. Ο προπονητής δεν μπορεί στα παιχνίδια του ομίλου να κάνει αλλαγές ή να προφυλάσσει ποδοσφαιριστές, διότι στο τέλος της ημέρας, η υστεροφημία του συλλόγου είναι πολύ σημαντική. Με ένα βαθμό ίσως πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν η ισοπαλία με την γερμανική ομάδα είναι μία απάντηση στις κριτικές είπε: «Στους κακοπροαίρετους είναι μία απάντηση, ας μπουν στον τόπο τους, ας μείνουν στον καναπέ τους, ας κλείσουν την τηλεόραση να μην βλέπουν τον ΑΠΟΕΛ. Την καλοπροαίρετη κριτική τη δεχόμαστε και θέλουμε να τους βελτιώσουμε την εικόνα, την άποψη τους για την αγωνιστική ποιότητα της ομάδας».

Για τον Ζαχίντ που έγραψε 12.8 km χθες, το ντεμπούτο του Πέρεθ και τον τραυματισμό του Μιλάνοφ είπε: «Είναι εκπληκτικό εκεί που σταμάτησε το κοντέρ του. Ο Ζαχίντ είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλή ποιότητα, βρέθηκε όμως ξαφνικά βασικός αφού αποκτήθηκε στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου. Είναι ένας ποδοσφαιριστής τακτικής και προσφέρει πάρα πολύ στην ομάδα. Ο Πέρεθ έχει ποιότητα, είναι έμπειρος και φάνηκε χθες. Ο Μιλάνοφ θα πάει στη Βαρκελώνη και θα αποφασιστεί το τι θα γίνει με τον τραυματισμό του.

Σχολίασε τον αγώνα με την Πάφο και την κούραση της ομάδας: «Δεν επιλέγει παιχνίδια η ομάδα. Δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές μετά από έναν ευρωπαϊκό αγώνα να είναι κουρασμένοι. Θα προσπαθήσουμε να κάμψουμε την αντίσταση της Πάφου και να φύγουμε με το τρίποντο και να δώσουμε ένα τέλος στο αήττητο τους».

Για τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είπε: «Υπάρχουν δύο-τρεις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν και θα τις πράξουμε και ελπίζουμε να αρχίσει η αγωνιστική αντεπίθεση της ομάδας. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να ενισχυθεί η ομάδα. Σίγουρα ξέρει ο Γιώργος Δώνης τι θέλει και δουλεύει καθημερινά. Ξέρουμε τι θέλουμε και ψάχνουμε να το βρούμε».

Καταληκτικά σχολίασε την περίπτωση του Τομάς Ντε Βινσέντι και αν ενδιαφέρει τον ΑΠΟΕΛ η απόκτηση του: «Ο πρόεδρος έχει καθημερινή ανοιχτή επαφή με τον Τομάς ντε Βινσέντι, τόσο ανθρώπινη, όσο και αγωνιστική. Είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση, έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα. Αν και εφόσον μπορούμε  να τον ικανοποιήσουμε οικονομικά και ο προπονητής δώσει τη σύμφωνο γνώμη τότε ίσως να αποκτηθεί τον Ιανουάριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ