aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑριθμοί που θυμίζουν άλλον ΑΠΟΕΛ

Αριθμοί που θυμίζουν άλλον ΑΠΟΕΛ

Οι διαδοχικές επιτυχίες από την 7η αγωνιστική και εντεύθεν, βελτίωσαν αυτομάτως αισθητά όλες τις στατιστικές κατηγορίες του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το ξεκίνημα. Με τη συμπλήρωση 11 αγώνων, βλέπει στο ταμείο 24 βαθμούς, οι οποίοι συνιστούν την καλύτερη επίδοση από τη σεζόν 2017-18. Και πολύ περισσότερο, πόρρω απέχουν από τους 15 και 13 βαθμούς που είχε μαζέψει τις περιόδους 2021-22 και 2020-21, αντιστοίχως, έχοντας ισάριθμες φορές αρνητική διαφορά τερμάτων (-2).

Πρόκειται για βαθμολογική συγκομιδή, γενικώς, που «παραπέμπει» σε αυτές που προσέθετε στην τροπαιοθήκη τον έναν τίτλο πρωταθλητή μετά τον άλλον. Από 7 και περισσότερες νίκες στις 11 (πάντοτε) πρώτες αναμετρήσεις, έχει να πανηγυρίσει εδώ και 3 συναπτά έτη! Την ίδια ώρα, 1 και μόνο ήττα μετά από ολόκληρη ενδεκάδα αγώνων έχει να καταγράψει από τη σεζόν 2016-17. Αξιοσημείωτα είναι και τα γκολ στο παθητικό. Τρεις μόλις φορές μάζεψε την μπάλα από το πλεκτό. Η φετινή αμυντική γραμμή αποτελεί τη 2η καλύτερη της τελευταίας 10ετίας.

Κάπου εδώ ωστόσο, μπαίνει αστερίσκος: Και αυτός, δεν αφορά το γεγονός πως βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, απέχοντας 5 βαθμούς από την πρωτοπόρο Πάφος FC. Ξέχωρα από τον μονοψήφιο αριθμό στη (θετική) διαφορά τερμάτων (+9), κάτι που έχει να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 2013-14, προβληματίζουν τα γκολ υπέρ. Μια μόλις ντουζίνα τερμάτων μετρά στο ενεργητικό, αριθμός που αποτελεί τον τρίτο χειρότερο εδώ και 10 χρόνια.

Capture

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ