aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Απορώ με σένα, απορώ…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια είναι πως ο Τόμας Κρίστιανσεν με εξέπληξε δυσάρεστα χθες βράδυ, όπως και ο ΑΠΟΕΛ που σε άλλον έναν καθοριστικό αγώνα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παρά την τιτάνια προσπάθεια των παικτών του. Μετά το τέλος του ματς με την Αστάνα, ο Δανός προπονητής είπε το ακόλουθο (όπως είχε δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες) μιλώντας στον ανταποκριτή του ΡΙΚ Γιώργο Τζαβέλα: «Οι άνθρωποι στα ψηλά, δεν θέλουν να βλέπουν μια κυπριακή ομάδα στην κορυφή».

Μα ποιοι είναι, αγαπητέ κόουτς, αυτοί; Τι παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη της μόνιμης πρωταθλήτριας Κύπρου από το 2013 και δεν το κατάλαβε κανείς; Ποιοι είναι αυτοί που πάνε κόντρα στον σύλλογο που μετρά έξι προκρίσεις σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία οκτώ χρόνια, κάνοντας τη χώρα μας περήφανη; Μήπως, βλέπεις τούρκικο δάχτυλο πίσω απ’ όλα αυτά; Μήπως στην ΟΥΕΦΑ δεν θέλουν πλέον να μας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς και μας στέλνουν στους αγώνες μας τους… (α)κατάλληλους διαιτητές; Απορώ πραγματικά.

Επικαλέστηκε ο Κρίστιανσεν θεωρίες συνομωσίας εις βάρος του ΑΠΟΕΛ για να δικαιολογήσει εν τέλει τη «φτηνή» ήττα που δέχθηκε η ομάδα από τη σχεδόν αδιάφορη Αστάνα και πρωτίστως την αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα του Ινιάκι Αστίθ. Μια κάρτα που μέχρι και αυτοί με περιορισμένες σε ποδοσφαιρικές γνώσεις θα έλεγαν ξεκάθαρα πως «ναι, έγινε παράβαση».

Είναι άξιο απορίας, οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του Δανού που φαινόταν παρεμπιπτόντως αρκετά στρεσαρισμένος. Δεν είδε τα δωράκια που έκαναν οι παίκτες του, τα οποία δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται από τους συγκεκριμένους μάλιστα παίκτες (Βάτερμαν, Αστίθ);

Από αυτήν εδώ τη στήλη, είχα καυτηριάσει πριν από ένα μήνα άλλη μια τοποθέτηση του Κρίστιανσεν μετά από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Γιανγκ Μπόις. Είχε δώσει εν ολίγοις άφεση αμαρτιών στον Μερκή, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αψυχολόγητα είχε υποπέσει σε πεντακάθαρο πέναλτι (γκρέμισε στο έδαφος με το χέρι τον Ζακάρια).

Ένα πέναλτι που μόνο ο διεθνής στόπερ είχε τη διάθεση να διαμαρτυρηθεί αμέσως μετά στον διαιτητή. «Στη φάση του πρώτου πέναλτι, βλέπουμε τα ίδια να γίνονται 20 φορές σε κάθε παιχνίδι», είχε επισημάνει ο Κρίστιανσεν. «Στον κόσμο του», ίσως να έλεγε κάποιος. Όπως και χθες…

Έχω την εντύπωση πως καμία… υψηλή δύναμη δεν κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ αγαπητέ κύριε Κρίστιανσεν. Τον σύλλογο κυνηγούν σε κάποια ματς τα τραγικά λάθη των ποδοσφαιριστών του (βλέπε ρεβάνς με Κοπεγχάγη για παράδειγμα) και ορισμένες φορές οι δικές σου εμπνεύσεις αποδείδουν και κάποιες όχι. Γιατί χθες, η έμπνευση του Δανού να κάνει αλλαγή αμέσως μετά την αποβολή του Αστίθ ήταν σωστή, αλλά έβγαλε τον λάθος παίκτη (Αλωνεύτη).

Προτίμησε να ρίξει εκτός έναν ταχύτατο πιόνι στην σκακιέρα, αφήνοντας την ομάδα με δύο επιθετικούς, ένας εκ των οποίων αργός. Και μετά διόρθωσε το λάθος με την είσοδο του Βάντερ (63’) και όταν το πουλάκι είχε πετάξει έριξε στην αναμέτρηση και τον Γιαννιώτα. Δέχθηκε κριτική και για τη διαχείριση που έκανε.  Άρα, καλό είναι να κοιταζόμαστε λιγάκι στον καθρέφτη, προτού επικαλεστούμε θεωρίες συνομωσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ