aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπόλλων - ΑΠΟΕΛ: Ο μέτριος και ο σχεδόν σούπερ

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ: Ο μέτριος και ο σχεδόν σούπερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ώρα της κρίσης λοιπόν. Από το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα υφίσταται μάχη του τίτλου, στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές. Τι γίνεται όμως, κάθε φορά που βρίσκονται οι δύο ομάδες σε ανάλογη θέση;

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στη 18η αγωνιστική και έκτοτε παραμένει εκεί. Στις 12 αγωνιστικές που ακολούθησαν, τρεις φορές αντιμετώπισε ομάδες, που στις εκάστοτε περιπτώσεις βρίσκονταν στη δεύτερη θέση (εκεί βρισκόταν Απόλλων με το πέρας των αγώνων της 30ής αγωνιστικής).

Η πρώτη φορά ήταν όταν υποδέχτηκε την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική. Απείχε από αυτήν πέντε βαθμούς (52-47) και είχε την ευκαιρία να αυξήσει την απόσταση. Το ματς έμεινε ισόπαλο, ωστόσο ανέβηκε η ΑΕΛ στη δεύτερη θέση, πλησιάζοντας στους τρεις βαθμούς.

Κλήθηκε να την αντιμετωπίσει για την 24η στροφή του μαραθωνίου, έχοντας απόσταση πέντε βαθμών (την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΕΛ έφερε 1-1 με την ΑΕΚ). Πέτυχε τον στόχο του, αφού τη νίκησε με 3-0 στο ΓΣΠ και την άφησε πίσω του οκτώ βαθμούς, ωστόσο πέρασε δεύτερος ο Απόλλων, σε απόσταση έξι πόντων. Οι δύο ομάδες τα είπαν στην 25η αγωνιστική στο Τσίρειο και το πρωτάθλημα πήρε φωτιά, καθώς οι κυανόλευκοι νίκησαν με 2-0 και μείωσαν στους τρεις. Σε τρία παιχνίδια αυτού του χαρακτήρα, ο απολογισμός των γαλαζοκιτρίνων ήταν επιεικώς μέτριος, καθώς μέτρησε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Από την πλευρά του, ο Απόλλων βρέθηκε τέσσερις φορές απέναντι στον εκάστοτε πρωτοπόρο. Στην 4η αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ με 0-1. Ήταν η τελευταία του ήττα απέναντι στην ομάδα που κατείχε την πρωτιά. Στη 17η αγωνιστική γκρέμισε τους κιτρινοπράσινους από την πρώτη θέση, νικώντας με 3-1 στο «ΑΕΚ Αρένα». Ακολούθησε το 2-0 επί της επόμενης πρωτοπόρου ΑΕΛ, ενώ στην 25η αγωνιστική νίκησε με το ίδιο σκορ τον (μέχρι σήμερα πρώτο) ΑΠΟΕΛ. Τρία τρίποντα σε τέσσερα ματς απέναντι σε εκάστοτε πρώτους είναι σχεδόν σούπερ επίδοση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ