aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποκλειστικά στο «GOAL» ο Ρομό για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον!

Αποκλειστικά στο «GOAL» ο Ρομό για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον!

Συνέντευξη στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια που απασχολούν τον ΑΠΟΕΛ ενόψει της νέας χρονιάς ονομάζεται Ράφαελ Ρομό. Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας αγωνίζεται δανεικός στην Μπέρσοτ Βελγίου με τον ίδιο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Μάιος πλησιάζει, η ρήτρα του 1 εκατομμύριου που όρισε ο ΑΠΟΕΛ για να τον παραχωρήσει φαντάζει μεγάλη για την Μπέρσοτ που δεν εξασφάλισε την άνοδο και το μέλλον του παραμένει ακόμα άγνωστο.

Το Goal.com.cy επικοινώνησε με τον Ράφαελ Ρομό ο οποίος μας μίλησε για την εμπειρία του στο Βέλγιο και τις εμφανίσεις του στην Μπέρσοτ. «Θέλω να παίξω στον ΑΠΟΕΛ» η χαρακτηριστική ατάκα του που συνοδεύτηκε πως «είναι τιμή για κάποιο παίκτη να παίξει με την φανέλα του». Μας αποκάλυψε πως ΑΠΟΕΛ και Μπέρσοτ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον του, ερωτήθηκε για αν νιώθει αδικημένος που έφυγε το περσινό καλοκαίρι ενώ μας μίλησε και για την μάχη του φετινού τίτλου.

Αρχικά ο Ράφα Ρομό μας μίλησε για την εμπειρία του στην Μπέρσοτ: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να έρθω στο Βέλγιο και σε ομάδα Β’ Κατηγορίας όμως πραγματικά χάρηκα που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω σ’ ένα τόσο καλό σύλλογο. Στην ομάδα υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, από την διοίκηση μέχρι την τεχνική ηγεσία και τα αποδυτήρια. Από την πρώτη μου μέρα, με αγκάλιασαν και μου έδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη. Χαίρομαι πραγματικά που αγωνίζομαι στην Μπέρσοτ και θα δούμε τη νέα χρονιά αν θα βρίσκομαι και πάλι εδώ».

Η Μπέρσετ έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες με τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα να μας απαντά για την πορείας της ομάδας του: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος για την άνοδο μας στην πρώτη κατηγορία αλλά δεν καταφέραμε. Στενοχωρηθήκαμε όμως δεν μπορούμε να στρέψουμε τον χρόνο πίσω. Οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και μέχρι το τέλος θα προσπαθούμε για το καλύτερο».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η προσδοκία στο πρόσωπο του Ζαχίντ

Πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο Βέλγιο και πολλοί μιλούν με τα καλύτερα για την αξία του. Πως απαντά όμως ο ίδιος; «Απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Έφυγα δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ και στόχος μου ήταν να κάνω μια πολύ καλή χρονιά. Το κλίμα ήταν τέτοιο που με βοήθησε σημαντικά. Νιώθω πολύ καλά από αγωνιστικής πλευράς, έκανα πολύ καλά παιχνίδια, είμαι ικανοποιημένος όμως δεν μένω σ’ αυτό. Σκληρή δουλειά, καθημερινή για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι συνεχώς σε ψηλά επίπεδα από πλευράς ετοιμότητας. Και αυτό προσπαθώ να κάνω».

Στην συμφωνία του ΑΠΟΕΛ με την Μπέρσοτ υπάρχει όρος για αγορά των δικαιωμάτων σου έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Πρόσφατα η Βέλγικη ομάδα δήλωσε πως δύσκολα μπορεί να παραχωρήσει ένα τέτοιο ποσό με τον Ρομό να μας αποκαλύπτει: «Από την στιγμή που δεν εξασφαλίσαμε την άνοδο γνώριζα πως θα ήταν δύσκολο. Όμως αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Δεν ξεκαθάρισε ακόμα τίποτα. Μέσα του άλλου μήνα θα ξεκαθαρίσει οριστικά».

Διαβάστε επίσης: Ο Ρόμο… στα καλύτερά του (vid)

Για το πώς ο ίδιος βλέπει το μέλλον του τόνισε: «Αν μείνω στην Μπέρσοτ θα είμαι πολύ χαρούμενος αφού νιώθω πολύ καλά εδώ αν και αγωνιζόμαστε στην Β’ Κατηγορία. Εξάλλου την επόμενη χρονιά ο στόχος θα είναι και πάλι το πρωτάθλημα και η άνοδος. Όμως από την άλλη θέλω να γυρίσω στον ΑΠΟΕΛ. Είναι ιστορική ομάδα, ο μεγαλύτερος στην Κύπρο και είναι τιμή για τον κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν πιστεύει πως αδικήθηκε την περσινή χρονιά που δεν έμεινε στους γαλαζοκίτρινους είπε:  «Με στενοχώρησε γιατί πίστευα πως μπορούσα να βοηθήσω. Όμως με έκανε πιο δυνατό η όλη εμπειρία. Θέλω να επιστρέψω, το έχω στο μυαλό μου και να δείξω την αξία μου. Είμαι σε μια πολύ καλή ηλικία, έχω εμπειρία και πιστεύω μπορώ να διεκδικήσω την θέση μου στον ΑΠΟΕΛ. Όλα φυσικά εξαρτώνται από την ομάδα και το πώς η ίδια βλέπει το μέλλον μου».

Αν θέλει να επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ και να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς μας απάντησε: «Στόχος ου είναι να παίξω με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Γι’ αυτό υπόγραψα την περσινή περίοδο. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2020 και θα ήθελα να μου δοθεί η δυνατότητα να αποδείξω την αξία μου. Αν μου δοθεί αυτή η δυνατότητα θα κάνω τα πάντα ώστε να κερδίσω θέση στο ρόστερ της ομάδας. Δεν εξαρτάται όμως από μένα».

Τέλος μας μίλησε και για την μάχη του τίτλου με τον Ράφαελ Ρομό να τονίζει: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Όμως κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Είναι ο ΑΠΟΕΛ ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο. Στα δύσκολα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Έτσι είναι η μεγάλες ομάδες. Αν κερδίσει την ΑΕΚ η δυναμική που θα αποκτήσει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα θα είναι τεράστια. Τίποτε ακόμα δεν έχει τελειώσει στην υπόθεση τίτλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ