aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποκλειστικά στο «Goal» o Γκιγκίεβιτς: «Ίδιος με τον Τάαμαρι ο Χάνι!»

Αποκλειστικά στο «Goal» o Γκιγκίεβιτς: «Ίδιος με τον Τάαμαρι ο Χάνι!»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πριν μερικούς μήνες όταν ο άγνωστος στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, Μούσα Αλ Τάαμαρι έμπαινε στο αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο ένας παλιός γνώριμος των κυπριακών γηπέδων είχε προειδοποιήσει για το ταλέντο του «Μέσι της Ιορδανίας». Ο Λούκας Γκιγκίεβιτς, ο Πολωνός επιθετικός που αγωνίστηκε σε Ομόνοια και ΑΕΛ μιλώντας στο «Goal.com.cy» είχε χαρακτηρίσει τον Τάαμαρι ως «φλέβα χρυσού» για τον ΑΠΟΕΛ.

Ο 31χρονος, πλέον, Γκιγκίεβιτς που αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είχε προβλέψει ότι ο Τάαμαρι θα αναδειχθεί σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κυπριακού πρωταθλήματος και πως ο ΑΠΟΕΛ θα τον πουλήσει έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γκιγίεβιτς είχε θητεύσει για δύο σεζόν (2016-18) στην Ιορδανία με τη φανέλα της Αλ Φαϊσαλί. Σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, υπενθυμίζουμε ότι είναι η ομάδα που έχει στις τάξεις της τον Ομάρ Χάνι. Τον 19χρονο Ιορδανό που έβαλε στο στόχαστρο ο ΑΠΟΕΛ και ετοιμάζει ταξίδι για χατίρι του ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, Πρόδρομος Πετρίδης.

Γκιγκίεβιτς και Χάνι ήταν συμπαίκτες για δύο χρόνια, επομένως δεν υπάρχει καταλληλότερος από τον Πολωνό φορ για να «ακτινογραφήσει» τον υποψήφιο μετεγγραφικό στόχο του ΑΠΟΕΛ.

-Λούκας, το περασμένο καλοκαίρι είχες κάνει πρόβλεψη στην ιστοσελίδα μας για τον Τάαμαρι και βγήκες απόλυτα σωστός. Θυμάσαι τι μας είχες δηλώσει; «Βέβαια θυμάμαι. Σας είχα πει ότι αν τον αποκτήσει ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και ο ΑΠΟΕΛ θα τον πουλήσει με πάρα πολλά χρήματα».

-Γνωρίζεις τον Ομάρ Χάνι; «Ναι, φυσικά τον γνωρίζω. Ήμασταν συμπαίκτες για έξι μήνες. Δεν έπαιζε τόσο γιατί ήταν μικρός και είχαμε άλλους καλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά ναι τον γνωρίζω πολύ καλά».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Ομάρ Χάνι; «Ο Όμαρ Χάνι είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Ο ΑΠΟΕΛ κάνει μία πολύ καλή επιλογή για το μέλλον του. Είναι πολύ καλή κίνηση για τον ΑΠΟΕΛ. Όπως είπα και το περασμένο καλοκαίρι για τον Τάαμαρι ότι θα είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και μετά ο ΑΠΟΕΛ θα τον πουλήσει με καλά λεφτά. Ο Χάνι έχει το ίδιο στυλ με το Τάαμαρι. Πολύ καλός χειριστής με την μπάλα. Πολύ γρήγορος στο αντίπαλο μισό και δεν έχει πρόβλημα να βρεθεί απέναντι σε 2-3 αντιπάλους. Όπως ακριβώς και ο Τάαμαρι. Φυσικά θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί, να μάθει την κουλτούρα της Κύπρου και την γλώσσα, αλλά πιστεύω είναι πολύ καλή κίνηση για τον ΑΠΟΕΛ».

-Αν σου ζητούσα μία πρόβλεψη για την παρουσία του στην Κύπρο, αν τελικά αποκτηθεί; «Πιστεύω το ίδιο που είχα πει για τον Τάαμαρι. Θα παίξει 2-3 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ και μετά θα πουληθεί σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Είναι καλός παίκτης. Νεαρός και έχει χρόνο να μάθει και να βελτιωθεί. Και στον ΑΠΟΕΛ με καλούς παίκτες γύρω του θα είναι πιο εύκολο. Στην Κύπρο θα έχετε ακόμα έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, νεαρό που το μέλλον του ανήκει. Προβλέπω και εύχομαι επιτυχίες για τους Τάαμαρι και Χάνι στον ΑΠΟΕΛ».

-Είναι έτοιμος να παίξει άμεσα στον ΑΠΟΕΛ, αν αποκτηθεί; «Αν ο κόσμος στην Κύπρο άκουσε τι είχα πει το περασμένο καλοκαίρι για τον Μούσα, τότε θα πειστούν και για την αξία του Ομάρ Χάνι Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, όπως και ο Μούσα και θα δείξει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι».

-Σε ποιες θέσεις πιστεύεις ότι μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα; «Παίζει στις δύο πλευρές τις επίθεσης (δεξιά κι αριστερά), αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, κάτι σαν κρυφός κυνηγός. Εγώ, θεωρώ όμως, ότι είναι καλύτερα να αγωνίζεται στις πτέρυγες της πτέρυγες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ