aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΑποκαλυπτικός Πιέρος στον «Αctive»: Η Λουντογκόρετς και οι δύσκολες ώρες στην Αστάνα

Αποκαλυπτικός Πιέρος στον «Αctive»: Η Λουντογκόρετς και οι δύσκολες ώρες στην Αστάνα

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βουλγαρία για να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή του στη Λουντογκόρετς ο Πιέρος Σωτηρίου μίλησε αποκλειστικά στον Active (107, 4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ».

Ο Κύπριος επιθετικός χαρακτήρισε τη μετακίνηση του στην πρωτοπόρο του βουλγάρικου ποδοσφαίρου ως εφαλτήριο για να παίξει ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να βρει τον παλιό καλό του εαυτό, αποκάλυψε τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν στην Αστάνα τον τελευταίο χρόνο και ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές να ψαχτούν για μετεγγραφή, ενώ τόνισε ότι δεν τον φοβίζει το γεγονός ότι πάει σε μία ομάδα που δεν γνωρίζει κανέναν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Έχουμε μαζί μας ένα hot όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου… «Όχι, δεν είμαι hot (γέλια)».

Πιέρο, το λέμε γιατί πήγες Κοπεγχάγη, πήγες Αστάνα, τώρα Λουντογκόρετς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τρεις μετεγγραφές. Σημαίνει το όνομά σου είναι στο προσκήνιο… «Όντως, είναι η τρίτη μετεγγραφή που κάνω στο εξωτερικό. Στη χειμερινή περίοδο και με τον κορωνοϊό δύσκολα κινούνται οι ομάδες και το παράθυρο είναι περιορισμένο. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η τρίτη μετεγγραφή που κάνω. Οι ομάδες έχουν συμφωνήσει και έμειναν κάποιες λεπτομέρειες. Θα μεταβώ αύριο στη Βουλγαρία για να συζητήσουμε. Δεν έχω κλείσει οριστικά, αλλά απ’ ότι φαίνεται πάει καλά η μετεγγραφή».

Κάνει προετοιμασία τώρα η Λουντογκόρετς; «Ναι, είναι προετοιμασία και έρχεται αύριο στη Βουλγαρία».

Τι ξέρεις για την Λουντογκόρετς; «Από την πρώτη μέρα που υπήρξε ενδιαφέρον, και από άλλες ομάδες γενικά μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα για την ομάδα και για την πόλη. Πλέον, δεν είμαι μόνος μου. Είναι και η οικογένεια μαζί μου πλέον και πρέπει να τα σκέφτομαι όλα, όχι μόνο το ποδοσφαιρικό».

Δηλαδή, χάνουμε τη Μαρία από τον Kiss FM (γέλια); «Όχι, δεν θα πάει από τώρα μαζί μου η Μαρία (γέλια). Πιο μετά…».

Για πες μας για τη Λουντογκόρετς… «Είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει εννέα σερί πρωταθλήματα και πάει για το δέκατο. Οι άνθρωποι που μίλησα είναι επαγγελματίας. Θα τους γνωρίσω από κοντά. Το προπονητικό τους κέντρο είναι πάρα πολύ ωραίο απ’ ότι μου έχουν πει θα το ζήλευαν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Διαβάστε επίσης: Η πρόβλεψη του Πιέρου για τον πρωταθλητή Κύπρου και ο παίκτης που ξεχώρισε

Είναι απομονωμένη πόλη η Λουντογκόρετς, το γνωρίζεις έτσι; «Είναι μια ήσυχη πόλη η Λουντογκόρετς. Όμως, είναι κοντά η Βάρνα που είναι παραλιακή πόλη».

Τα εννιά συνεχόμενα πρωταθλήματα είναι κίνητρο; Τι κίνητρο θα έχεις; Στοχεύουν στην Ευρώπη; «Γιατί ποια ομάδα έχει πάρει εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα; Πρωταγωνιστούν συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σχεδόν κάθε χρόνο είναι σε ομίλους είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ξέρω τώρα αν πάω εγώ και καταντήσουμε όπως στην Αστάνα που δεν καταφέραμε να προκριθούμε σε όμιλο».

Έχεις γνωστούς παίκτες εκεί; «Όχι, όχι».

Σε φοβίζει αυτό; «Όχι, δεν με φοβίζει. Ούτε στην Αστάνα ήξερα κάποιον. Πάω σε ένα άγνωστο μέρος, αλλά εντάξει».

Προτιμάς την Αστάνα παρά τη Λουντογκόρετς, έτσι; Και ποδοσφαιρικά και για τη ζωή; «Ναι, σίγουρα».

Περίμενες διαφορετικά τα πράγματα στην Αστάνα; «Περίμενα κάτι καλύτερο από την Αστάνα, αλλά δυστυχώς δεν πηγαίνουν πάντα όλα καλά. Είχαμε μια αποτυχημένη χρονιά πέρσι. Φέτος η ομάδα μας ενημέρωσε ότι ο κύριος σπόνσορας έχει φύγει από την ομάδα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα εκεί με τους σπόνσορες, την Κυβέρνηση είναι περίπλοκα. Έπεσε το μπάτζετ και μας ενημέρωσαν να βρούμε ομάδα. Ήταν δύσκολη η κατάσταση για όλους μας».

Τι προσδοκείς να κερδίσεις από τη μετεγγραφή στη Λουντογκόρετς; «Μπορεί να με βοηθήσει στην Ευρώπη. Να παίξω ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πιστεύω είναι ομάδα που μπορεί να μου δώσει ακόμη ένα εισιτήριο για το μέλλον μου».

Εφαλτήριο για κάτι καλύτερο; «Ναι».

Το συμβόλαιο είναι για 3,5 χρόνια; «Ναι, για 3,5 χρόνια».

Νιώθεις έτοιμος να πας στη Βουλγαρία; Σε ρωτάμε γιατί στην Αστάνα δεν ήταν εύκολη η ζωή και οι συνθήκες στην ομάδα. Τώρα νιώθεις έτοιμος να βρεις ξανά τον παλιό Πιέρο; «Σίγουρα θα μου πάρει χρόνο, αλλά πιστεύω ότι θα βρω τον παλιό καλό μου εαυτό. Αλλά, μόνο με δουλειά μπορώ να το πετύχω. Είναι διαφορετικά τα πρωταθλήματα Καζακστάν και Βουλγαρίας. Και με το κορωνοϊό ήταν δύσκολος χρόνος για μένα στην Αστάνα. Θα θέλω κάποιο χρόνο για να βρω τα πατήματά μου. Έκανα προετοιμασία και είμαι σχεδόν έτοιμος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ