aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποκαλυπτικό: Στο προσκήνιο για τον ΑΠΟΕΛ ο Βαρέλα!

Αποκαλυπτικό: Στο προσκήνιο για τον ΑΠΟΕΛ ο Βαρέλα!

Μετά την απόκτηση του Χοσέ Κρέσπο που είχε μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, στη μετεγγραφική ακίδα του ΑΠΟΕΛ τέθηκε άλλος ένας κεντρικός αμυντικός που αγωνιζόταν κατά τα τελευταία χρόνια στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας μας, στους γαλαζοκίτρινους προτάθηκε και εξετάζουν με κάθε προσοχή την επιλογή του Φερνάντο Βαρέλα! Ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός από το Κάπο Βέρντε που μαζί τον Κρέσπο αποτέλεσαν για μία γεμάτη πενταετία το μόνιμο κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ και πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της ομάδας, έμεινε ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Δίπλα από το όνομα του Βαρέλα, μπήκε η ένδειξη της θετικής αξιολόγησης από τεχνικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα, έγιναν διερευνητικές επαφές προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να μετακομίσει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Εκεί, όπου θα τον περιμένει ο τέως συμπαίκτης και φιλαράκι του Κρέσπο ώστε να συνθέσουν αμφότεροι ένα απροσπέλαστο τοίχος μπροστά από την εστία του ΑΠΟΕΛ.

Λόγω ηλικίας και όχι ικανοτήτων, ο Βαρέλα γνωρίζει πως δεν πρόκειται να βρει το συμβόλαιο που διατηρούσε στον ΠΑΟΚ. Η συνεργασία που υπέγραψε τον Μάιο του 2019 – που του αποφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο- τον κατέτασσε στους πλέον υψηλά αμειβόμενους του ρόστερ του Δικεφάλου.

Οι οικονομικές απαιτήσεις που αξιώνει ο παίκτης, έπεσαν αισθητά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κυμαίνονται κοντά σε αυτές που Κρέσπο. Το θέμα ωστόσο είναι πως έσβησε 34 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων. Δηλαδή, είναι ένα μόλις χρόνο μικρότερος του Κρέσπο. Στον ΑΠΟΕΛ, προφανώς δίνουν προτεραιότητα για την προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση ενός νεαρότερου παίκτη. Ωστόσο, ζυγίζουν τα δεδομένα και θα δράσουν σύντομα.

Ο Βαρέλα απογείωσε την καριέρα του από το 2013, αγωνιζόμενος στη Στεάουα Βουκουρεστίου. Για μία τριετία είχε μετατραπεί στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της μεγάλης ομάδας της Ρουμανίας, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ πριν αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

Ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ, επέλεξε να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου, με την οποία μετρά μέχρι τώρα 45 συμμετοχές. Από το 2016 ήταν εκ των αναντικατάστατων κεντρικών αμυντικών του ΠΑΟΚ, με την πρώτη σεζόν να πραγματοποιεί μεστές εμφανίσεις και τη δεύτερη να εξελίσσεται σε απροσπέλαστο αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, ότι αναδείχθηκε ως ο Players’ Player of the Year της σεζόν 2017-18.

Η καριέρα του Βαρέλα σε αριθμούς

Untitled 1

Οι καλύτερες στιγμές του Βαρέλα στον ΠΑΟΚ

Το συγκινητικό αντίο του Βαρέλα στους παίκτες του ΠΑΟΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ