aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποκάλυψε προτάσεις ο Μοράις: «Θέλω να μείνω, αλλά μόνο ο Θεός ξέρει»

Αποκάλυψε προτάσεις ο Μοράις: «Θέλω να μείνω, αλλά μόνο ο Θεός ξέρει»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Cytavision, «Ώρα Για Μπάλα» ήταν ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Νούνο Μοράις. Ο αρχηγός των γαλαζοκίτρινων αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα που απασχολούν την ομάδα, την πολύχρονη πορεία του στην ομάδα της Λευκωσίας και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το πώς έζησε τον αγώνα στον πάγκο: «Για μένα ήταν πολύ δύσκολα, νιώθω περισσότερα καλά όταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο».

Για το πότε άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο: «Άρχισα να παίζω με τον αδερφό μου και αυτός αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο στην πόλη μας και εγώ πήγα μαζί του».

Για το πως ήρθε στο ΑΠΟΕΛ: «Καλή ερώτηση! Ήμουν στην Τσέλσι, πολύ μεγάλη ομάδα αλλά δεν αγωνιζόμουν. Είχα επαφή με την μάνατζερ μου μίλησα με την γυναίκα μου, ήταν δύσκολο αλλά ήμασταν έτοιμοι. Όλοι γνωρίζουν ότι η Χριστίνα είναι πολύ σημαντική στην ζωή μου, όποια απόφαση και να πάρω προσπαθώ να την συζητήσω μαζί της».

Για το αν πίστευε ότι θα έμενε 12 χρόνια στην Κύπρο: «Σίγουρα όχι, γνώριζα ότι ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα για να παίξω . Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα πέρασα στον ΑΠΟΕΛ».

Γιατί διάλεξε το νούμερο 26: «Οι δύο μου υιό γεννήθηκαν στις 26. Ο Τζον Τέρι ήταν ένα παράδειγμα για μένα γιατί φορούσε και αυτός το 26».

Για τα πρώτα του συναισθήματα: «Ήταν τελειώς διαφορετική χώρα ήρθα από το Λονδίνο, απόλαυσα πραγματικά είναι εξαιρετικό προαίσθημα, από την αρχή μέχρι σήμερα το απολαμβάνω».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι σπουδαίος σύλλογος, είναι εξαιρετική ομάδα είναι μια οικογένεια. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για το καλύτερο συμπαίκτη, την καλύτερη στιγμή και το καλύτερο παίκτη στην μέση: «Δεν μπορώ να πω έναν, θα επλέξω δύο. Ήταν ο Μαντούκα και ο Πίντο».

Για την καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ ο ΑΠΟΕΛ: «Την χρονιά που μπήκαμε στους 8 ήταν πολύ δυνατή ομάδα. Πριν μπούμε στο γήπεδο πιστεύαμε όλοι ότι θα κερδίσουμε τον αγώνα».

Για το τι πιστεύει σαν Θρύλος του ΑΠΟΕΛ: «Δεν νιώθω έτσι, κάθε μέρα θέλω περισσότερα. Προσπαθώ να δουλεύω όπως την πρώτη μέρα».

Ποιά η σχέση του με τους πρόεδρους: «Σπουδαίοι. Φυσικά είναι διαφορετικοί. Όλοι είναι διαφορετικοί. Έκαναν σπουδαία δουλειά και αυτό είναι σημαντικό. Δουλεύουν συνέχεια για την ομάδα. Πολύ καλοί άνθρωποι και φίλοι».

Για το αν είναι αποτυχία ότι δεν μπήκαν ομίλους φέτος: «Θα πω την προσωπική μου άποψη. Ναι είναι, θέλω να παίζω μεγάλα παιχνίδια, θέλω να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κερδίζω τρόπαια».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είναι πάντα πολύ καλό και είμαστε όλοι χαρούμενοι κάθε μέρα που περνά».

Για το αν είναι τόσο δυνατός στο να αγωνίζεται κάθε παιχνίδι βασικός: «Ναι σίγουρα μπορώ να παίζω κάθε παιχνίδι βασικός».

Για το αν θα είχε να διαλέξει την δική του ονειρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ: «Τερματοφύλακα θα έβαζα τους Χιώτη και Πάρντο, αμυντικούς Παόλο Ζορζ, ο Πουρσαϊτίδης και ο Μπουαβεντούρα ήταν εντυπωσιακοί, ο Κόντης ήταν εντυπωσιακός αλλά σίγουρα απολογούμαι από τώρα γιατί δεν είναι δίκαιο για κάποιους. Μαρσίνιο, Ντε Bινσέντι, Μαντούκα, Τριtσκόφσκι, Αΐλτον και Καβενάgκι στην κορυφή και ο Πιέρος. Είναι πολύ δύσκολη επιλογή».

Για την μάχη στο πρωτάθλημα: «Οι ομάδες που παλεύουν για αυτό είχαν τα πάνω και τα κάτω τους. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Γι αυτούς που θεωρούν ότι μεγάλωσε: «Δεν έχω κάτι να πω, δουλεύω καθημερινά είμαι πολύ καλά. Οι αριθμοί είναι εκεί και μιλάνε από μόνοι τους. Ο κάθε ένας μπορεί να λέει την άποψη του… είναι φυσιολογικό. Έχω το αίσθημα ότι μπορώ να παίζω».

Για το πόσα χρόνια θέλει να παίξει: «Θέλω να είμαι πάντα στην κορυφή δεν είναι εύκολο αλλά θέλω. Περιμένουμε να δούμε σίγουρα, δύσκολο να πούμε πόσα χρόνια μπορώ να παίξω, θα δούμε».

Μέσι ή Ρονάλτο: «Ρονάλτο γιατί είναι Πορτογάλος. Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να τους συγκρίνουμε, είναι και οι δύο σπουδαίοι».

Για το ποια ομάδα δεν του αρέσει να αντιμετωπίζει: «Μου αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια και οι δύσκολοι αντίπαλοι. Όλοι αυτοί οι αντίπαλοι με βοηθούν να γίνουμε καλύτερος».

Για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε αντιμετωπίσει στο γήπεδο και οι δυσκολότερες ομάδες: «Αυτοί οι δύο που είναι κοντά μας (σ.σ. Απόλλωνα και ΑΕΛ) είναι οι πιο επικίνδυνοι. Πολλοί παίκτες με δυσκόλεψαν, δύσκολο να πεις μόνο για ένα δεν μπορώ να διαλέξω».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες: «Ναι υπήρχε και είναι φυσιολογικό, αλλά δεν σκέφτηκα να φύγω. Ποτέ όμως δεν είχα προσφορά από την Κύπρο».

Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του: «Θέλω να ανανεώσω. Αυτό είναι το σπίτι μου, είμαι πολύ καλά εδώ. Φυσικά μόνο ο θεός ξέρει τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Είμαι πάντα έτοιμος για όλα. Αγαπώ την ομάδα, είμαι χαρούμενος εδώ».

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του μετά από 5 χρόνια: «Ο ίδιος Νούνο που είμαι σήμερα, εγώ δεν θα αγωνίζομαι, ίσως να αγωνίζονται τα παιδιά μου. Θέλω να είμαι πάντα παράδειγμα για τα παιδιά».

Για τον καλύτερο προπονητή που σημάδεψε την καριέρα του: «Είχα πολλούς προπονητές στην καριέρα μου. Δεν ξέρω».

Για τον Αλ Τάμαρι: «Είναι πολύ καλό παιδί, πρέπει να τον βοηθήσουμε να ανέβει ψηλά. Έχει ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ