aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποφασίζει σήμερα ο Βρυωνίδης για το Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ

Αποφασίζει σήμερα ο Βρυωνίδης για το Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ

Εκδικάζεται το μεσημέρι η υπόθεση του διακοπέντα αγώνα της Β’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ. Ο αθλητικός δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού εξετάσει τον «φάκελο», θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο αγώνας διακόπηκε στο 51’ μετά από έκρηξη κροτίδας κοντά στο χώρο όπου έκαναν ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας και προκλήθηκε ο τραυματισμός του Γιώργου Παπαγεωργίου.  Στο φύλλο αγώνος, ο διαιτητής Μενέλαος Αντωνίου αναφέρει ότι διέκοψε τον αγώνα καθώς η γιατρός τον ενημέρωσε πως ο Παπαγεωργίου δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Μάλιστα, σε επανεξέταση του ποδοσφαιριστή μετά από δέκα λεπτά διαπίστωσε πως ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί είχε έντονο πονοκέφαλο, ζάλη, βουητό στο δεξί αυτί και ότι παραπέμπεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω εξειδικευμένη εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο και υπέγραψε τη γνωμάτευσή της. Πάντως ο διαιτητής της επεισοδιακής αναμέτρησης δεν επιρρίπτει ευθύνη για τη διακοπή του αγώνα. Σημειώνει πως η κροτίδα προήλθε από εξωτερικό παράγοντα, αλλά δεν αναφέρει από ποια κερκίδα έπεσε.

Εξάλλου, η Αστυνομία συνέλαβε 25χρονο οπαδό, ως ύποπτο για τη ρίψη κροτίδας. Ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει αδικήματα για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παράνομη κατοχή εκρηκτικών, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και αδικήματα που απορρέουν από τον νόμο για τη βία στους αθλητικούς χώρους. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε, υπό όρους, ελεύθερος, αφότου υπέγραψε εγγύηση 5,000 ευρώ. Το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εξετάσεις του ΤΑΕ Λάρνακας διαφάνηκε πως ο 25χρονος δεν εισήλθε στο Στάδιο Αμμόχωστος με τη δική του κάρτα φιλάθλου και εξετάζεται κατά πόσον χρησιμοποίησε πλαστή ή την κάρτα άλλου προσώπου. Πέραν από τη φωτογραφία που έχει από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η Αστυνομία, τον νεαρό, που αρνείται πως ήταν στο γήπεδο, τον «καίει» και μια άλλη μαρτυρία, αφού φέρεται να χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα στο στάδιο την ημέρα του αγώνα. Σημειώνεται πως αρχικά είχε συλληφθεί ο 22χρονος αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος όταν επιβεβαιώθηκε το άλλοθι του. Οι υποψίες στράφηκαν ακολούθως στον 25χρονο, αφού έχουν μεγάλες ομοιότητες.

Τι αναφέρει η προκήρυξη

Αγώνας που διακόπτεται χωρίς υπαιτιότητα

2. Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναταράξεων της φύσης ή αγώνας που διακόπτεται λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού για την οποία έλλειψη δεν φέρει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα ή αγώνας που διακόπτεται λόγω ανώτερης βίας θα συνεχίζεται από το ακριβές σημείο που διακόπηκε με το ίδιο φύλλο αγώνα (το οποίο θα συμπεριλαμβάνει το σκορ, τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει).

3. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίζει εκάστοτε για την τιμή του εισιτηρίου που θα ισχύει για τον επαναληπτικό αγώνα, λαμβάνοντας την θέση και την άποψη του Σωματείου που αγωνίζεται στην έδρα του.

Αγώνας που διακόπτεται µε υπαιτιότητα της μιας Ομάδας

6. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται με τέρματα 3–0 εναντίον της ομάδας που ευθύνεται (εκτός αν το αποτέλεσμα τούτο την ευνοεί οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής) σε περίπτωση που,

6.1. Ο αγώνας διακόπτεται ή δεν διεξάγεται λόγω έλλειψης της επιβαλλόμενης πειθαρχίας και τάξης στο στάδιο ή λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών ή άλλου ή άλλων ατόμων ή ομάδων ατόμων κατά την απόλυτη κρίση του διαιτητή.

6.2. Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή για οποιοδήποτε λόγο που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιγνιδιού της IFAB.

6.3. Όταν μέλος της ΚΟΠ παραβεί τις διατάξεις του άρθρου 3(Α) του Καταστατικού της ΚΟΠ.

7. Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής.

Επιπλέον, στους πειθαρχικούς κανονισμούς της ΚΟΠ σημειώνεται ότι:

«Για πυροδότηση μολότοφ ή άλλων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδων μεγάλης ισχύος, φωτοβολίδων με πιστόλι, είτε πριν την έναρξη, είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά την λήξη του αγώνα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού της έδρας για τουλάχιστον μία αγωνιστική πλέον πρόστιμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ