aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPAΠΟΕΛίστικο έπος στη Λιθουανία - 1926… μπράβο με δώρο ονομαστικής! (vid)

AΠΟΕΛίστικο έπος στη Λιθουανία – 1926… μπράβο με δώρο ονομαστικής! (vid)

TOY MAΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ήταν και ο προπονητής του, που είχε την ονομαστική του. Δεν ήθελε και αυτός το δώρο του; Τόσο κόπο έκανε να ετοιμάσει την ομάδα, ταυτόχρονα με το να “διαβάζει” τον αντίπαλο…

Ε του άξιζε και το πήρε, αλλά μαζί και το ΑΠΟΕΛ! Έπος μέσα στη Λιθουανία έγραψαν το βράδυ της Τετάρτης οι γαλαζοκίτρινοι, που μέσα στην έδρα της Σαουλιάι, νίκησαν τους πρώην Σοβιετικούς με σκορ 75-84, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο στη διοργάνωση του FIBA Europe cup!

Ίσως και να ακούγεται (ή να διαβάζεται) σαν υπερβολή. Δεν είναι όμως λίγο πράγμα να κερδίζει κανείς και πόσο μάλλον μια δική μας ομάδα, μέσα σε μιαν χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στην καλαθόσφαιρα και μιλάμε για μιαν από τις κορυφαίες ομάδες της Λιθουανίας!

Όσα και να πει κανείς, για αυτό που κατάφερε η ομάδα του Τζίμη Κουστένη, μάλλον λίγο θα είναι, όσο και αν τα “μεγάλα έργα δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια”…

Νίκη 1926 μπράβο και συγχαρητηρίων λοιπόν για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, που και στον κόσμο τους έκαναν ένα πολύ μεγάλο δώρο, όσο και στον προπονητή τους! Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Κουστένης έδωσε… ρέστα… απολαμβάνοντας και το δώρο του, τυλιγμένο μέσα σε ένα ιστορικό ροζ φύλλο αγώνα!!!

Εξαίρετο το τρίο, Ράιτ, Μπουρνατόσκι, Μπάσεϊ. Μαζί σκόραραν 58 πόντους, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, καθώς όλοι μαζί, κράτησαν μπροστά την ομάδα τους, στα τελικά κρίσιμα σημεία, όταν προσπάθησαν να πιέσουν οι γηπεδούχοι…

Μία νίκη και μια ήττα ο απολογισμός του ΑΠΟΕΛ, στα δυο του παιχνίδια για τον 7ο όμιλο και φυσικά, με τρία παιχνίδια εντός (από τα τέσσερα που απομένουν) οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, παραμένουν κάτι παραπάνω και από ακέραιες!

1η περίοδος

Πάρα πολύ καλή παρουσία από την ομάδα μας κατά το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, σημείο στο οποίο το ΑΠΟΕΛ είχε πάρει προβάδισμα με το σκορ να είναι στο 16-22, απόρροια ενός γρήγορου ρυθμού που είχαν επιβάλει στο παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι, που με αυτόν το ρυθμό, είχαν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

2η περίοδος

Στη 2η περίοδο όμως, ήταν η Σαουλιάι που κατάφερε να επιβάλει ένα δικό της ρυθμό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα μας δεν είχε τις δικές της καλές στιγμές στο διάστημα αυτό. Πάντως οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερες λύσεις, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και όλα αυτά τη στιγμή που οι δυο ομάδες, σχεδόν συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Ράιτ, ήταν με μια λέξη, ασταμάτητος απέναντι από το καλάθι των Λιθουανών! Ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα στο τέλος του ημιχρόνου, με το σκορ να είναι στο 38-38.

3η περίοδος

Ήταν το διάστημα του ΑΠΟΕΛ! Αυτό με λίγες λέξεις, από τη στιγμή που οι γαλαζοκίτρινοι, μετά από τα αρχικά στάδια της επανάληψης, όταν οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, η ομάδα μας επέβαλε ολοκληρωτικά το δικό της ρυθμό! Κύριο όπλο, η πολύ δυνατή άμυνα, που με μια λέξη είχε εγκλωβίσει τους γηπεδούχους από το 25` και μετά και από εκεί και πέρα, η ευστοχία του Μπάσεϊ, ήταν τα κύρια στοιχεία που απέδωσαν μιαν υπέρ του ΑΠΟΕΛ διαφορά, με τη “ψαλίδα” να ανοίγει μέχρι και το +12 (47-59 στο 28`) και έτσι στο 30`, το ΑΠΟΕΛ είχε προβάδισμα με το σκορ στο 41-51!

4η περίοδος

Απέμενε η 4η περίοδος και το ΑΠΟΕΛ είχε προβάδισμα νίκης 10 πόντων, μέσα στην έδρα της Σαουλιάι! Το προβάδισμα αυτό, ανέβηκε στο +14, όταν στο 33` το σκορ είχε πάει στο 58-72 και από αυτό το σημείο κιόλας, η Σουλιάι, δεν είχε άλλην επιλογή από το να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στην επίθεση. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, καλούνταν πλέον να αντέξουν σε αυτήν την πίεση…

Έτσι στο 36`, η διαφορά έπεσε στους 6, καθώς με ένα σερί 10-2, το σκορ έγινε 68-74 και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι όδευε προς ένα δραματικό φινάλε…

“Ανάσα” όμως ήταν τα δυο καλάθια του Μπουρνατόσκι στο 38`, με τα οποία το ΑΠΟΕΛ απέκτησε προβάδισμα 12 πόντων! Σκορ 70-82!

Κάπου εδώ ήταν που.., γράφτηκε το έπος του ΑΠΟΕΛ, μέσα στη Λιθουανία! Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να κυνηγήσουν τους ηρωικούς γαλαζοκίτρινους παίκτες, που με το τελικό κορνάρισμα, πανηγύρισαν μιαν πραγματικά πολύ μεγάλη νίκη! Τελικό σκορ 75-84!

Σκορ ανά περίοδο: 16-22, 22-16, 13-23, 24-23.

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 16-22, 38-38, 51-61, 75-84.

Σαουλιάι (B. Παουλιουκένας): Πάτερσον 7, Ουέστ 5, Λουκένας 3 (1), Σβετάουσκας 8, Σαπέκις 10 (1), Αμπίμ 7, Πιπίρας 7, Εχότας 25, Μπόουμαν 3 (1).

ΑΠΟΕΛ (Δ. Κουστένης): Μπράουν 10 (2), Κοιλαράς 4, Κούνας 6 (2), Μπάσεϊ 19 (3), Παντούρης, Μπουρνατόσκι 16 (3), Κασκίρης, Μόμπλι 6, Ράιτ 23 (1).

apoel_basket16-17

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ