aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΠΟΕΛίστικες… εξαρτήσεις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν πέρασε μετεγγραφική περίοδος, ιδιαίτερα καλοκαιρινή, που το όνομα του Αΐλτον Αλμέιδα να μην παίξει για επιστροφή στον ΑΠΟΕΛ. Άλλοτε πιο δυνατά, άλλοτε λιγότερο. Το 2012, υπενθυμίζουμε, η τότε διοίκηση της ομάδας είχε αποδεχτεί πρόταση ύψους 2,2 εκατομμυρίων για παραχώρηση του παίκτη στην Τέρεκ Γκρόζνι.

Στο θέμα μας: Πριν από ένα χρόνο είχε διαρρεύσει πως βολιδοσκοπήθηκαν οι προθέσεις του, αλλά αξίωνε ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ! Μάλιστα, οι ΑΠΟΕΛίστες τρέφουν τόση μεγάλη συμπάθεια στον Βραζιλιάνο επιθετικό που πέρσι, μόλις πήρε το αφτί τους ότι «παίζει» το ενδεχόμενο να επιστρέψει, τον βομβάρδισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα αγάπης.

Έστω κι αν η διοίκηση προσπάθησε να σβήσει με δημόσιες τοποθετήσεις τη… φωτιά που άναψε, αυτοί εκεί αμετακίνητοι τον παρακαλούσαν για επιστροφή! Ο Αΐλτον περνά καλά, πολύ καλά εκεί που είναι (ιδιαίτερα με τις απολαβές του) και στην Κύπρο έρχεται (προς το παρόν) για διακοπές. Στα ποδοσφαιρικά γεράματά του που πλησιάζουν (είναι 32 ετών), ίσως καλοσκεφτεί την επιστροφή.

Πάμε πιο κάτω: Ένας χρόνος πάει σχεδόν να συμπληρωθεί από την πώληση του Τόμας ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ και ήδη… πρόλαβαν δημοσιεύματα να τον παρουσιάσουν ως υποψήφιο μετεγγραφικό στόχο του ΑΠΟΕΛ από τη στιγμή που ο αραβικός σύλλογος έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ασφαλώς, δεν έφτασαν (ακόμη) στον βαθμό συχνότητας του Αΐλτον, αλλά και πάλι ένας πρώην του Θρύλου έγινε ή πήγε να γίνει θέμα συζήτησης.

Ασχέτως εάν ο Αργεντινός πιστώνει στον τραπεζικό λογαριασμό ένα κάρο ευρώ και όπως λέει σε φιλικά του πρόσωπα, αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή στην Κύπρο. Να ’στε σίγουροι, πάντως, πως η επιλογή του ιδιόρρυθμου «Ντέβι» (και ένεκα ηλικίας) θα απασχολήσει το ρεπορτάζ του συλλόγου πιο έντονα. Γιατί, κακά τα ψέματα, από τότε που έφυγε δεν έχει βρεθεί κάποιος να αναπληρώσει το κενό του (Μπρεσάν, Μπερτόλιο, Εμπεσίλιο).

Και τώρα; Δεν πέρασε μισός χρόνος και η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να βρει έναν παίκτη των δυνατοτήτων και των αγωνιστικών προσόντων του Καρλάο, έφεραν την περίπτωσή του στο μετεγγραφικό προσκήνιο. Ο πήχης ήταν ψηλά αφού το μυαλό του Βραζιλιάνου αμυντικού (εκ των κορυφαίων στη θέση του απ’ όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το κυπριακό ποδόσφαιρο) το μυαλό του βρισκόταν μέχρι προσφάτως τουλάχιστον στην εξεύρεση ποδοσφαιρικής στέγης σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το δικό μας. Η… μπίλια, πάντως, γυρίζει.

Εν κατακλείδι: Για τη θέση του επιθετικού, του επιτελικού μέσου και του αμυντικού, στον ΑΠΟΕΛ προσδοκούσαν ή προσδοκούν σε επιστροφή των «διαμαντιών» που είχαν ώστε ν’ ανέβει επίπεδο το σύνολο; Η απάντηση, ασφαλώς, θα έπρεπε να ήταν αρνητική. Ιδιαίτερα τώρα που προσλήφθηκε υπεύθυνος σκάουτερ και έχει την ευθύνη της εξεύρεσης παικτών που χρειάζεται η ομάδα, κλείνοντας έτσι «τρύπες» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί καλοί παίκτες υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί στο παζάρι και ο Λορένθο με τη δουλειά του καλείται να δώσει τέλος σε τέτοιες… εξαρτήσεις με «πρώην» του συλλόγου, όσο καλοί κι εάν είναι. Γιατί ο έρωτας με (νέο) έρωτα περνά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ