aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ζητείται χείρα βοηθείας

ΑΠΟΕΛ: Ζητείται χείρα βοηθείας

Προφανώς δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως δέχθηκε μόλις 3 γκολ, διατηρώντας το μηδέν παθητικό σε 5 ματς με τη συμπλήρωση 8 αγωνιστικών, διαθέτοντας τη 2η καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος.

Άλλο τόσο απαρατήρητο, δεν περνά ωστόσο το γεγονός πως επιθετικά χρειάζεται βελτίωση. Τα 8 τέρματα στο ενεργητικό σε ισάριθμα ματς, που τον φέρουν μόλις στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης, εξάλλου, λένε πολλά. Και εστιάζοντας ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο σκέλος, συναντούμε ένα ομολογουμένως αξιοσημείωτο στατιστικό.

Ποιο; Ούτε κι ένας από τους 26 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στα 720 αγωνιστικά λεπτά του τρέχοντος μαραθωνίου δεν πέτυχε περισσότερα από 1 γκολ. Και όταν αναφερόμαστε στον ΑΠΟΕΛ, με την πλειάδα ποιοτικών παικτών, πολλοί εξ αυτών με υψηλές αποδοχές, εννοείται πως δεν προσμετράται με θετικό πρόσημο.

Οι Χοσέ Κρέσπο, Ματέο Σούσιτς, Γιάννης Σατσιάς, Γκιόργκι Κοσταντίνοφ, Γιώργος Εφραίμ, Ντάνι Μπλουμ, Μαρκίνιος και προσφάτως ο Τάσος Δώνης, άνοιξαν λογαριασμό στο σκοράρισμα. Δύο αμυντικοί, τρεις μέσοι και ισάριθμοι εξτρέμ συνδέθηκαν με το αντίπαλο πλεκτό. Από τη σχετική λίστα, λάμπουν διά της απουσίας τους οι επιθετικοί κορυφής. Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια και Άντον Μάγκλιτσα παραμένουν «άσφαιροι». Το κοντέρ του Γεωργιανού γράφει 521 λεπτά και αυτό του Κροάτη, 311. Ο τρίτος της παρέας, δηλαδή ο Μάριος Ηλία, αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά!

Είναι πασιφανές πως, όταν κι εφόσον ξανασυνδεθούν με τον αντίπαλο τα δύο «βαριά χαρτιά» στο σκοράρισμα, τότε η ζωή της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα γίνει ευκολότερη. Ανεξαρτήτως των τραυματισμών που πέρασαν Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα, τώρα είναι η ώρα που καλούνται να ανεβάσουν κατακόρυφα ρυθμό, κάνοντας τη (βασικότερη) δουλειά στον αγωνιστικό χώρο για την οποία πληρώνονται. Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Όσον αφορά στο επικείμενο 90λεπτο που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό, τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν και παραμένουν αμφίβολοι. Οι Κοσταντίνοφ, Τσεπάκ, Μπέλετς και Εντογκαλά κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να δηλώσουν «παρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ