aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ζαχίντ: Η αγορά των €500.000 και ο κίνδυνος αποτυχίας μεταπώλησης

ΑΠΟΕΛ/Ζαχίντ: Η αγορά των €500.000 και ο κίνδυνος αποτυχίας μεταπώλησης

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ένα από τα «καυτά» θέματα που (θα) έχει να διαχειριστεί ο ΑΠΟΕΛ είναι το μέλλον του Γκάγιας Ζαχίντ. Το συμβόλαιο του Νορβηγού μεσοεπιθετικού με καταγωγή από το Πακιστάν ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να έχει στο ρόστερ της ομάδας τον 26χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Ζαχίντ έστειλε μήνυμα παραμονής στη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων μετά το τέλος του επαναληπτικού προημιτελικού αγώνα κυπέλλου με την Ομόνοια, όμως όλοι στον «Αρχάγγελο» αναγνωρίζουν ότι δεν είναι απλή υπόθεση. Καταρχάς ο Ζαχίντ έχει ένα από τα πιο ψηλά συμβόλαιο στην Κύπρο με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ.

Τα οικονομικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ έχουν διαφοροποιηθεί και θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί ο ποδοσφαιριστής. Πέραν τούτου, από την στιγμή που μένει ελεύθερος και θα ισχύσει ο νόμος της αγοράς δεν αποκλείεται να προκύψει ενδιαφέρον άλλων ομάδων με προσφορές προς τον ποδοσφαιριστή που να μην μπορούν να ανταγωνιστούν οι γαλαζοκιτρίνοι. Τα δημοσιεύματα στην Τουρκία για πιθανό ενδιαφέρον ομάδων της χώρας είναι συχνά και οι Τούρκοι ρίχνουν μπόλικο χρήμα.

Το κεφάλαιο Ζαχίντ δεν αναμένεται να κλείσει άμεσα με τις εξελίξεις να αναμένονται μετά το τέλος της σεζόν. Για τον Γκάγιας Ζαχίντ ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε 500.000 ευρώ στην Βαλερένγκα το Καλοκαίρι του 2017. Εάν ο Νορβηγός υπογράψει σε άλλη ομάδα το Καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα πάρει χρήματα και θα καταγραφεί η αποτυχία μεταπώλησης ενός ποδοσφαιριστή με τεράστια μεταπωλητική αξία.

Οι πλείστες αγορές του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια άφησαν κέρδος. Θυμίζουμε πως ο Ρόλαντ Σάλαϊ αγοράστηκε για 1.200.000 ευρώ και πωλήθηκε 4.500.000 ευρώ. Ο Αΐλτον Αλμέιδα αγοράστηκε 750.000 ευρώ και πωλήθηκε 2.200.000 ευρώ, ο Τόμας ντε Βινσέντι ήρθε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς έναντι 500.000 ευρώ και πωλήθηκε 1.800.000 ευρώ, ενώ ο Τάαμαρι κόστισε 400.000 ευρώ και πωλήθηκε 1.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ