aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Υπό την απειλή serial killers

ΑΠΟΕΛ: Υπό την απειλή serial killers

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Φαίνεται και από την αποστολή πως ο Τόμας Κρίστιανσεν κάθε άλλο παρά θα πειραματιστεί στον σημερινό αγώνα με τον Εθνικό. Λογικό είναι, αφού το παιγνίδι στο Δασάκι είναι ο δορυφόρος του ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ και ο Δανός τεχνικός θέλει η ομάδα του να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς και να διατηρήσει τον αέρα τριών βαθμών που τη χωρίζει από την ομάδα της Λάρνακας.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το ντέρμπι αλλά είναι και πολλοί άλλοι καλοί λόγοι για τους οποίους ο ΑΠΟΕΛ θέλει τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιβανάουσκας. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των πλέι οφ, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα, τόσο για τον τίτλο του πρωταθλήματος, όσο και για τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη, καθώς και για τη διαβάθμιση.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως οι γαλαζοκίτρινοι έχουν όλα σχεδόν τα ντέρμπι (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια) στην ουρά, δεν τους παίρνει ν’ αφήσουν κανένα βαθμό από τα παιγνίδια-δορυφόρους -όπως αποκαλούνται- να πέσει έξω από το καλάθι τους.

Πέρα από τους προφανείς λόγους είναι το κίνητρο να διατηρήσουν οι γαλαζοκίτρινοι σε έναν ακόμα αγώνα (τον δωδέκατο) το μηδέν παθητικό, απέναντι σε μιαν ομάδα που διαθέτει όχι ένα, αλλά δύο serial killers (Κατσιαράβα, Ζελάγια).

Ενδιαφέρον θα έχει ακόμα η αντίδραση όλης της ομάδας, μετά τον αγώνα κυπέλλου με τη Σαλαμίνα, ενώ τώρα που το ρόστερ αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και γίνεται ακόμα πιο ποιοτικό είναι φυσιολογικό να ανέβει και ο ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα, κάτι βέβαια που θα είναι προς όφελος της ομάδας.

Γι’ αυτό και στο σημερινό παιγνίδι οι ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιηθούν θα προσπαθήσουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, για τον ΑΠΟΕΛ δεν κάνει καμία διαφορά, αφού ο δρόμος προς τον τίτλο περνά (και) από το Δασάκι, γι’ αυτό και η ομάδα του Κρίστιανσεν θέλει μόνο τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ