aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Υπερβάλλει εαυτόν ή χειροτερεύει

ΑΠΟΕΛ: Υπερβάλλει εαυτόν ή χειροτερεύει

Κακά τα ψέματα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί πλέον να μιλά για άλλο στόχο από το «είσοδος στην εξάδα για διεκδικήσουμε θέση στο Κόνφερενς». Οι τρεις ισοπαλίες με ΑΕΚ, Πάφος FC και Ολυμπιακό τον… φέρνουν στα σχοινιά, ενώ για να μη χειροτερέψει η κατάσταση πριν από τον ερχομό του νέου έτους θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν… Να τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά.

Ποιοι είναι οι κύριοι ανταγωνιστές του;
Όπως φαίνεται στη βαθμολογία, η Ομόνοια, η Πάφος FC, ο Ολυμπιακός, η Ανόρθωση και η ΑΕΛ. Ίσως βεβαίως η κατάσταση να διαφοροποιηθεί για την Ομόνοια και την Ανόρθωση τις επόμενες αγωνιστικές, αφού ξεμπερδεύοντας από το Κόνφερενς Λιγκ σκοπεύουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τους πρωτοπόρους (ίδωμεν…). Προς το παρόν, όμως, είναι εκεί.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα απέναντί τους;
Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, ο ΑΠΟΕΛ θα μειονεκτεί από Πάφος FC και Ολυμπιακό, μετρώντας απέναντί τους μία ήττα και μία ισοπαλία. Από εκεί και πέρα, στο ματς που έδωσε μα την Ανόρθωση ηττήθηκε, ενώ νίκησε μόνο την παραπαίουσα ΑΕΛ. Απομένει το δεύτερο παιχνίδι με τη «Μεγάλη Κυρία» και τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, καθώς και τα δύο «αιώνια» ντέρμπι με το «τριφύλλι».

Εν κατακλείδι, ο ΑΠΟΕΛ ανταγωνίζεται ομάδες που εκ των αποτελεσμάτων απέναντί τους και βάσει της γενικής παρουσίας, δεν απέδειξε ότι υπερτερεί. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιος βάσιμος λόγος για αισιοδοξία ότι εύκολα ή δύσκολα θα εξασφαλιστεί θέση στο α’ γκρουπ της β’ φάσης.

Ποια η προοπτική έως από τον Ιανουάριο;
Μάλιστα, τα εναπομείναντα ματς του Δεκεμβρίου είναι απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα και την πρωταθλήτρια Ομόνοια (θα συνεχιστεί από το 17ο λεπτό της διακοπής του πρώτου ματς). Δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, που σε περίπτωση αρνητικών αποτελεσμάτων θα χειροτερέψουν την κατάσταση και ο εφιάλτης της δεύτερης σερί συμμετοχής στο β’ γκρουπ θα ζωντανέψει για τα καλά.

Αντιθέτως, εάν ξεπεράσουν τον περσινό και φετινό «εαυτό» τους με νίκες σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι, θα είναι σημαντικό βήμα στην προσπάθειά τους για θέση στην εξάδα. Και θα αποκτήσει περισσότερη αξία η προσπάθεια ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Το καίριο ερώτημα είναι εάν μπορεί να το πράξει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ