aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Υπάρχει ομαδική και ατομική ευθύνη

ΑΠΟΕΛ: Υπάρχει ομαδική και ατομική ευθύνη

Η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων ανάμεσα στους οπαδούς του, από την αρχή της σεζόν. Ποιος του αδικεί; Η ομάδα τους διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 12 γκολ παθητικό, υπερτερώντας μόνο του ουραγού Εθνικού (17). Αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη του ενός ασφαλώς, αλλά προϊόν ομαδικής αδυναμίας.

Ωστόσο, κάποια γκολ έχουν και ατομική ευθύνη, καθώς πρόκειται είτε για λάθη της στιγμής είτε για επαναλαμβανόμενες αδυναμίες. Αν λοιπόν ο Βούγιαντιν Σάβιτς παρουσιάζεται ο πιο σταθερός στην απόδοση και ο Ανδρέας Καρώ βελτιωμένος σε σχέση με τα πρώτα ματς, ο Πάολο Βινίσιους παραμένει ο αδύναμος κρίκος.

Στο πρόσφατο 2-2 με τη Δόξα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Αρχικά με το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στο 27’ όταν πάτησε τον Ρομάριο Μπαλτέ και ακολούθως, «χάνοντας» στο 44’ τον ίδιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος σούταρε από πλάγια και ευστόχησε (μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Σιμόνε Σκουφέτ, αφού δέχτηκε το γκολ στην κλειστή γωνία του).

Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε από τραυματισμό και αγωνίστηκε απέναντι σε Άρη και Δόξα, χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα. Ούτε και προτού παροπλιστεί πάντως, είχε δείξει σπουδαία δείγματα γραφής. Όπως και να έχει, όμως, η τριάδα στην άμυνα δεν έχει κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και το αρνητικό… νέο είναι ότι οι επιλογές έχουν λιγοστέψει. Για τον Ράφαελ Σάντος μάλλον έχει τελειώσει η σεζόν, ενώ ο Πάρης Πολυκάρπου είναι τραυματίας.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, όμως, είναι υποχρεωμένος να δουλέψει με την υφιστάμενη τριάδα παικτών. Με την προσδοκία ότι έως την εξεύρεση λύσης ή λύσεων κατά τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα ανέβει η απόδοση των αμυντικών της ομάδας του τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ