aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ξηρασία μετά τη… βολίδα του Σέρζιο (vid)

ΑΠΟΕΛ: Ξηρασία μετά τη… βολίδα του Σέρζιο (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Αυγούστου 2013. Το πρώτο γκολ του Πορτογάλου ακραίου αμυντικού Μάριο Σέρζιο σε επίσημο αγώνα την εν λόγω αγωνιστική περίοδο, με «βολίδα» έξω από την περιοχή στο 35ο λεπτό, αρκούσε (και περίσσευε) για να βάλει τον ΑΠΟΕΛ με το δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις (1-0), δίνοντας παραλλήλως το δικαίωμα στην ομάδα να πανηγυρίσει το τρόπαιο του Σούπερ Καπ απέναντι στον Απόλλωνα.

Ένα 90λεπτο που είχε γρήγορα περάσει στο περιθώριο καθώς πέρα από τις δοκιμές των δύο τότε προπονητών (Πάουλο Σέρζιο και Χριστάκης Χριστοφόρου), οι μονομάχοι είχαν στρέψει αυτομάτως την προσοχή στο πρώτο ματς για τον 4ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ δοκιμαζόταν στο Βέλγιο με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και ο Απόλλων στο ΓΣΠ με τη Νις.

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια, με την ομάδα της Λευκωσίας τέσσερις διαδοχικές φορές να αποτυγχάνει να προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη την κούπα του Σούπερ Καπ. Με τις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων, έδινε κάθε χρόνο το «παρών» της στον θεσμό, φεύγοντας όμως με άδεια χέρια. Τις δύο προηγούμενες ηττήθηκε ισάριθμες φορές από τον Απόλλωνα με 1-2, με το ίδιο σκορ έχασε από τον Ερμή το 2014 και τον επόμενο χρόνο δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΛ στη διαδικασία των πέναλτι (0-0, 3-4 π.).

Κατά την τελευταία δεκαετία, τώρα, ο ΑΠΟΕΛ έδωσε οκτώ φορές το «παρών» του, βγαίνοντας τις μισές φορές νικητής. Στατιστικό στοιχείο που προφανώς δεν κολακεύει την ομάδα της Λευκωσίας, έστω κι αν οι κρίσιμες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ανάγκαζαν τον κόουτς να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Όσο και αν ο θεσμός του Σούπερ Καπ έχει χάσει από τη λάμψη ή αν το προτιμάτε την αξία του, ωστόσο δεν παύει από το διακυβεύεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και προφανώς, κάθε ομάδα θέλει να φτάσει στην κατάκτησή του.

Φέτος, τα δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι τα καλύτερα ενόψει της αυριανής μάχης με την ΑΕΚ. Προέρχεται από δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη, δέχθηκε προσφάτως σφαλιάρα από τη Δόξα και έπονται σημαντικές αποφάσεις από τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, η οποία… τρέχει για να βρει τις δέουσες λύσεις. Από την άλλη, όμως, αποτελεί ευκαιρία για να δώσουν απαντήσεις οι ποδοσφαιριστές, όποιοι εν τέλει κι αν χρησιμοποιηθούν, να ανέβει η ψυχολογία κι η αυτοπεποίθηση, ατενίζοντας τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

ΣΕΖΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΟΡ
2017-18 ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-2
2016-17 ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-2
2015-16 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 0-0 (3-4 π.)
2014-15 ΑΠΟΕΛ-Ερμής 1-2
2013-14 ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-0
2012-13 Ομόνοια-ΑΕΛ 5-3
2011-12 ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 1-0
2010-11 Ομόνοια-Απόλλων 1-1 (3-2 π.)
2009-10 ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΠ Κινύρας 2-1
2008-09 ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 1-0

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ