aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ξέρει πού θα «χτυπήσει» την ΑΕΛ

ΑΠΟΕΛ: Ξέρει πού θα «χτυπήσει» την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι, έχει αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΛ. Με τη βοήθεια των συνεργατών του εντόπισε τα συν και τα πλην της αυριανής αντιπάλου, οικοδομώντας εν τέλει το δικό του πλάνο. Ο Ιταλός προσμετρά άλλον έναν παράγοντα: τις δύο σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζει η ομάδα της Λεμεσού στην αμυντική γραμμή. Ο φορμαρισμένος Ντούσα Ζούνιορ (στόπερ) και ο σταθερός Νιλς Τεϊσέιρα (δεξιός μπακ) είναι τιμωρημένοι με κάρτες, κάτι που προφανώς αποτελεί έναν παράγοντα που θέλει να εκμεταλλευτεί.

Οι εντολές του Τραμετσάνι κατά το τελευταίο 48ωρο έγιναν όλο και πιο συγκεκριμένες, σε μια προσπάθεια να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές τον τρόπο δράσης στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου, παραβιάζοντας όσο γίνεται περισσότερες φορές την αντίπαλη εστία. Ο Λέο Νατέλ προφανώς αποτελεί σημαντικό κρίκο της επιθετικής αλυσίδας, πλην όμως δεν είναι μόνο αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το βασικό ζητούμενο είναι να βγουν οι αυτοματισμοί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης και πολύ περισσότερο να κυκλοφορήσει η μπάλα γρήγορα, εκμεταλλευόμενοι οι πρωταθλητές την ταχύτητα των παικτών που θα αγωνιστούν κυρίως στα άκρα.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο: Στο τραπέζι 45, στο ταμείο 28

Ο Τραμετσάνι έφερε στο μυαλό και το παιχνίδι του πρώτου γύρου (0-0), κατά το οποίο είδε την ομάδα του να εκδηλώνει αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Από τον περασμένο Οκτώβριο, βεβαίως, στον ΑΠΟΕΛ άλλαξαν πολλά. Παρουσιάζεται πολύ πιο απαιτητικός στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεικνύουν τα αποτελέσματα κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ανεξαρτήτως από το τι προηγήθηκε, οι πρωτευουσιάνοι δηλώνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό σημαντικό αγώνα και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διατηρηθούν σε νικηφόρα τροχιά, ανοίγοντας στους τέσσερις βαθμούς την ψαλίδα της διαφοράς από την ΑΕΛ. Πρόκειται για παιχνίδι μέσω του οποίου ο νικητής, βεβαίως, θα καρπωθεί περισσότερα από τρεις βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ