aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ξανά σε νέα (εντυπωσιακή) «έκδοση», με άνεση και κυριαρχία 76%  

ΑΠΟΕΛ: Ξανά σε νέα (εντυπωσιακή) «έκδοση», με άνεση και κυριαρχία 76%  

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο ανανεωμένος ΑΠΟΕΛ που έκανε την εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα επανεμφανίστηκε στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα και οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με άνεση 4-0 τους ερυθρόλευκους και έπιασαν κορυφή, εν αναμονή της αναμέτρησης της Δευτέρας (10/12) μεταξύ της ΑΕΛ και του Ερμή.

Άνετος, με πολυφωνία στη δημιουργία ευκαιριών, ταχύτητα στην ανάπτυξη, κατοχή της μπάλας στο εκπληκτικό 76% και ποδοσφαιριστές γεμάτους αυτοπεποίθηση ο ΑΠΟΕΛ φτάνει στα επίπεδα απόδοσης που ο Πάολο Τραμετσάνι, η διοίκηση της ομάδας και ο κόσμος επιθυμούν.

Ο Ιταλός παρέταξε τους πρωταθλητές ξανά με σχηματισμό 3-5-2, ο οποίος φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στην ομάδα. Ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ (συνεχίζει να) στηρίζεται στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, όμως λειτουργεί ολοένα και πιο ομαδικά, κάτι που επεσήμανε ο προπονητής του στο τέλος της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Ψηλά, ψηλότερα ο θρύλος και ύπνος στο ρετιρέ! (pics)

Με δύο ταχύτατους μπακ-χαφ, τους Ενσούε (έλειψε αφάνταστα και το αποδεικνύει στην επιστροφή του), δύο επιθετικούς (Τάαμαρι-Νατέλ) με φοβερή τεχνική, εκρηκτικότητα και μία τριάδα στην άμυνα (Ιωάννου-Καρλάο-Μερκή) που βελτίωσε τα κακώς κείμενα στα μετόπισθεν.  Στα θετικά καταγράφεται η παρουσία του Ζαχίντ, ο οποίος θυμίζει τις περσινές εξαιρετικές του εμφανίσεις, ενώ ο Ντε Βινσέντι βρίσκει τον ρόλο του.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Οι παίχτες πιστεύουν σ’ έμενα και όχι στο σύστημα»

Η τριάδα Μοράις-Ζαχίντ-Ντε Βινσέντι «έδεσε» με αποτέλεσμα ο Σόουζα να μείνει στο… περιθώριο στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Τραμετσάνι στα δύο τελευταία παιχνίδι δίνει ευκαιρίες και στον Μπάλογκ αντί του Ρέζα που έχασε τη θέση στην κορυφή της επίθεσης με την αλλαγή του συστήματος.

Ο Πάολο Τραμετσάνι κατάφερε με την επιστροφή βασικών… γραναζιών της γαλαζοκίτρινης μηχανής και αφού γνώρισε εις βάθος το ρόστερ που έχει στη διάθεση του (βγάζοντας άσους από το μανίκι, όπως ο Νατέλ) προσάρμοσε ανάλογα το πλάνο λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ και μεταμόρφωσε μία μέτρια ομάδα- στις πρώτες αγωνιστικές- σε ισχυρό διεκδικητή του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ