aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ξανά ο Χουλτ στο προσκήνιο

ΑΠΟΕΛ: Ξανά ο Χουλτ στο προσκήνιο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βροχή έπεφταν το τελευταίο 24ωρο τα ελλαδικά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νίκλας Χουλτ να αποχαιρετά την ΑΕΚ Αθηνών μετά το ψεσινό ματς με τον Ολυμπιακό και να έρχεται στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Την ώρα όμως που βουίζει η Ελλάδα για συμφωνία μεταξύ του Σουηδού αριστερού μπακ και των γαλαζοκιτρίνων, οι τελευταίοι αφήνουν το θέμα να αιωρείται.

Ουσιαστικά το θέμα βγήκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο μέσω της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ», που έκανε λόγο για φλερτ του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον ποδοσφαιριστή, με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τώρα τα ελλαδικά ρεπορτάζ έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά και μιλούν για επίτευξη συμφωνίας.

Για τη θέση του αριστερού μπακ πάντως, στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν οι Χρίστος Γουίλερ και Νικόλας Ιωάννου. Για τον πρώτο επενδύθηκαν 300.000 ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο για να αποκτηθεί από την ΑΕΛ, ενώ ο δεύτερος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των γαλαζοκιτρίνων, μετά τον Μούσα Αλ Τάαμαρι.

Για να χωρέσει τρίτος στους δύο λοιπόν, θα πρέπει να ισχύσουν κάποια δεδομένα. Όπως για παράδειγμα να πωληθεί ο Ιωάννου σε ομάδα του εξωτερικού ή να αποφασίσει ο Ουζουνίδης ότι τον προτιμά στη θέση του σέντερ μπακ. Διαφορετικά θα αποτελεί πολυτέλεια να αποκτηθεί τρίτος αριστερός μπακ. Όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα θα φανεί τι ισχύει.

Ο Χουλτ είναι 30 ετών και βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016. Είχε την καλύτερη παρουσία του στην πρώτη σεζόν του με τον Παναθηναϊκό (2016-17), έχοντας αγωνιστεί σε 24 ματς πρωταθλήματος. Ακολούθως αγωνίστηκε σε 11 ματς, προτού μετακομίσει στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου στην ΑΕΚ, με την οποίαν αγωνίστηκε σε άλλα εφτά και πανηγύρισε μάλιστα τον τίτλο του πρωταθλητή (2017-18). Περισσότερη συμμετοχή είχε τη σεζόν 2018-19, αφού ήταν βασικός στα 20 από τα 22 ματς στα οποία αγωνίστηκε. Τέλος, στο εν εξελίξει πρωτάθλημα της Ελλάδας έχει συναγωνισμό με τον Έλντερ Λόπες, από τον οποίον υστερεί κατά έξι συμμετοχές στο αρχικό σχήμα (12 έναντι 18).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ