aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ξανά… κυρίαρχος του παιχνιδιού!

ΑΠΟΕΛ: Ξανά… κυρίαρχος του παιχνιδιού!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ έπεισε και τον πιο δύσπιστο οπαδό του ότι μπορεί να φτάσει στον έβδομο σερί πρωταθληματικό τίτλο του. Όχι μόνο επειδή οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, μα και λόγω της… καλής συνήθειάς του να ρίχνει στο κανναβάτσο τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο.

Επικρατώντας λοιπόν της ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή με 1-0 στο Τσίρειο, έφτασε σε νικηφόρο σερί εφτά αγώνων, που είναι το μεγαλύτερο από οποιασδήποτε άλλης ομάδας στο τρέχον πρωτάθλημα (πινακάκι πάνω, αριστερά). Παραλλήλως, έχει γίνει ξανά «κυρίαρχος του παιχνιδιού» στα ντέρμπι, αφού μετρά τις περισσότερες νίκες και τους πιο πολλούς βαθμούς στις αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων του αποκαλούμενου τοπ 6 (πινακάκι πάνω, δεξιά).

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Λεμεσιανό πρέσινγκ στον ΑΠΟΕΛ, ποιος θα μείνει εκτός εξάδας;

Όλα αυτά σε σεζόν που άρχισε δυσοίωνα για τους γαλαζοκίτρινους, με τους οδυνηρούς αποκλεισμούς σε Τσάμπιονς Λιγκ (Σούντουβα) και Γιουρόπα Λιγκ (Αστάνα). Με δύο αλλαγές σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον Γιώργο Κωστή και έπειτα στον νυν κόουτς των πρωταθλητών Πάολο Τραμετσάνι. Με χαμένο Σούπερ Καπ (από την ΑΕΚ) και εμφανίσεις μη πειστικές ώς την ήττα με 0-1 από την ΑΕΚ, στις 24 Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

Έπειτα από μία δύσκολη εβδομάδα, όμως, ήρθε το ντέρμπι που άλλαξε τα πάντα. Εκείνο το εκκωφαντικό και πελώριο 5-1 απέναντι στον βασικότερο ανταγωνιστή του για τον τίτλο Απόλλωνα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από τρεις βαθμοί! Έκτοτε, λες και… πάτησε σε βατήρα, ο ΑΠΟΕΛ απογειώθηκε και παρέσυρε κάθε αντίπαλο στο πέρασμά του. Πρόσθεσε άλλες έξι επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων και τριών ντέρμπι: Νέα Σαλαμίνα 4-0, Ομόνοια 2-1, Ερμής 2-0, Δόξα 2-1, Ανόρθωση 4-0, ΑΕΛ 1-0.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο «πονοκέφαλος» του Τραμετσάνι

Το θετικό για τους γαλαζοκίτρινους είναι ότι στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, θα έχει ξεκάθαρα τον ρόλο του φαβορί απέναντι σε Αλκή (ΓΣΠ), Πάφος FC (ΓΣΠ) και Ένωση Νέων Παραλιμνίου («Τάσος Μάρκου»). Γεγονός που επιτρέπει την αισιοδοξία στις τάξεις του για επέκταση του σερί τουλάχιστον στο 10Χ3.

Κάτι που, αν ισχύσει, ίσως να μεγαλώσει την απόσταση από τους διώκτες του πρωτοπόρου και παραλλήλως, θα είναι ό,τι καλύτερο για αυτόν πριν από τα δύο ντέρμπι, με τα οποία θα κλείσει η α’ φάση. Πρώτα στη Λευκωσία με την ΑΕΚ και έπειτα με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό.

Με τη φόρα μάλιστα που έχει πάρει και τον αέρα απέναντι στους ανταγωνιστές του, ίσως βελτιώσει ακόμη πιο πολύ τον απολογισμό του στα ντέρμπι. Για την ώρα έχει έξι νίκες σε τέτοιου είδους παιχνίδια (Απόλλων 5-1, ΑΕΛ 1-0, Ομόνοια 2-0, 2-1, Ανόρθωση 3-2, 4-0), μία ισοπαλία (ΑΕΛ 0-0) και μία ήττα (ΑΕΚ 0-1). Το άθροισμα βγάζει 19 βαθμούς, σχεδόν τους μισούς από τους 41 που έχει μαζέψει συνολικά.

ΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΕΡΙ

Ομάδα Ματς Αγωνιστικές
ΑΠΟΕΛ 7 11η-17η*
ΑΕΛ 5 1η-5η
Απόλλων 5 3η-6η**
ΑΕΚ 4 4η-7η
Νέα Σαλαμίνα 4 5η-8η

* Το σερί «τρέχει».

** Μεταξύ 4ης και 5ης αγωνιστικής διεξήχθη το εξ αναβολής ματς με την ΕΝΠ για τη 2η αγωνιστική.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ομάδα Αγ. Ν-Ι-Η Βαθμοί
ΑΠΟΕΛ 8 6-1-1 19
ΑΕΚ 7 3-2-2 11
Απόλλων 7 3-2-2 11
ΑΕΛ 7 3-1-3 10
Ανόρθωση 7 2-1-4 7
Ομόνοια 8 1-1-6 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ