aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Βυθίζεται και δεν βρίσκει σωσίβιο

ΑΠΟΕΛ: Βυθίζεται και δεν βρίσκει σωσίβιο

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το «μπαμ» αυτή τη φορά επί του ΑΠΟΕΛ το έκανε o Εθνικός. Η ομάδα της Άχνας πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα (3-2) και μεγάλωσε τον προβληματισμό στον αντίπαλό της, που βλέπει και την προσπάθεια για είσοδο στην εξάδα να απομακρύνεται. Ο ΑΠΟΕΛ, που δέχθηκε την τρίτη συνεχόμενη ήττα, βυθίζεται και, όπως φαίνεται μέσα από τις εμφανίσεις του, ψάχνει αλλά δεν βρίσκει σωσίβιο. Νέα προβληματική εμφάνιση, πολλά και πάλι τα λάθη και η ενδέκατη ήττα σε 23 αγώνες είναι ενδεικτικά στοιχεία της κάκιστης πορείας που κάνει η ομάδα της Λευκωσίας. Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη, που δήλωσε ντροπιασμένος, παραμένει στη 10η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Εθνικός, με το χθεσινό τρίποντο, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, ανέβηκε στη 13η με 19 βαθμούς και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια με τελικό στόχο την παραμονή στην Κατηγορία.

Όσον αφορά στον αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ άρχισε καλύτερα και αφού απείλησε με τον Εφραίμ (10’), στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λουντεμό άνοιξε το σκορ. Σε μια φάση που προηγήθηκε φάουλ του Ενσούε στον Περατικό. Ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή για να αποφασιστεί εάν υπήρξε φάουλ στη φάση. Ο VAR Κυριάκος Χριστοδούλου δεν πήρε την απόφαση πάνω του και ο διαιτητής Μάριος Χριστοφόρου πήγε και την είδε και τελικά αποφάσισε να καταλογίσει το γκολ. Ο Εθνικός δεν επηρεάστηκε, αντιθέτως πάτησε γκάζι, και αφού ο Ντόλεζαλ δεν νίκησε τον Σίλβα σε τετ α τετ (22’), ο Μάιντεβατς με κεφαλιά μετά από φάουλ του Χουντόμπιακ και αδράνεια της άμυνας του ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε (32’). Έξι λεπτά μετά (37’), ο Μάιντεβατς από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Ζάκπα, αφού πέρασε και τον Σίλβα, έκανε την ανατροπή.

Ο Πουρσαϊτίδης, βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και με κακή παρουσία, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Ωστόσο, ήταν ο Εθνικός που άγγιξε το τρίτο γκολ με δοκάρι του Ντόλεζαλ (47’) και άστοχο σουτ του Μάιντεβατς (49’), που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σίλβα. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο πέτυχε με τον Κλωναρίδη (59’), μια από τις αλλαγές του Πουρσαϊτίδη. Κι ενώ ήταν οι γηπεδούχοι που έδειχναν πιο κοντά σε άλλο ένα γκολ, έχοντας δοκάρι με τον Λουντεμό, τελικά το πέτυχε ο Εθνικός με τον Ζάκπα και πάλι σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Σίλβα αφού έγινε από μακριά το σουτ και χωρίς ιδιαίτερη δύναμη. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά, πίεσε, όμως δεν ευτύχησε τουλάχιστον να ισοφαρίσει, με τον Λουντεμό να έχει άλλο ένα δοκάρι (89’).

Oι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ «βράζουν» µε τις διαδοχικές αποτυχίες και ιδιαίτερα µετά την ντροπιαστική ήττα από τον Εθνικό Άχνας. Στα ΜΚΔ γίνεται ο χαµός από τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων. Από τα «πυρά» τους δεν ξεφεύγει κανείς, όµως τα περισσότερα στρέφονται προς τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, Πρόδροµο Πετρίδη. Ο ΑΠΟΕΛ διανύει εφιαλτική σεζόν και µε τις κάκιστες εµφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσµατα κανείς δεν µπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ