aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Βραζιλία, αγάπη μου»

ΑΠΟΕΛ: «Βραζιλία, αγάπη μου»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο χάρτης αλλάζει και αλλάζει δραστικά. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές των «λόμπι» από τη Γιουγκοσλαβία (τη μια ενωμένη και αδιαίρετη ή ακόμη και όταν την έκαναν χίλια κομμάτια).

Όπως επίσης έχει συρρικνωθεί η πορτογαλική παροικία. Είναι, βλέπετε, η εποχή που ακόμα μια φορά ανθίζει (και η τουλίπα έτσι μεταξύ μας) η σάμπα και… ο καφές στο αθλητικό κέντρο Αρχάγγελος. Κι ας είναι στην πύλη εξόδου ο Καρλάο…

Διαβάστε επίσης: Τον θέλει με 1000!

Προφανώς και θα έχετε αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Για το μοτίβο των χρωμάτων και της πολυεθνικότητας που έχει κατακλύσει και φέτος τον ΑΠΟΕΛ. Από την Ισημερινή Γουινέα (Ενσούε), το Μπενίν (Ποτέ), μέχρι τη μακρινή Αυστραλία (Ορ) και την Ελλάδα (Βούρος) και από εκεί στη Βενεζουέλα (Ρόμο)!

Τα σκήπτρα ωστόσο τα κρατούν σφιχτά και με διαφορά οι Βραζιλιάνοι, πέντε στον αριθμό (Βινίσιους, Καζού, Νατέλ, Ντελατόρε, Σόουζα) κι ας μην έχει ακόμη συμπληρωθεί το ρόστερ. Αρκετά πιο πίσω είναι οι δυο Πορτογάλοι, ο Μοράις και ο Ταβάρες, ενώ δύο είναι και οι Ολλανδοί (Βάτερμαν, Εμπεσίλιο).

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Τον παρακολουθούσαμε εδώ και μήνες»

Από τις «φυλές» που θα βρίσκονται παρατεταγμένες φέτος στον Αρχάγγελο είναι και η Ουγγαρία, με εκπρόσωπο τον Ρόλαντ Σάλαϊ, η Λευκορωσία (Πολιάκοφ), η Ισπανία, με τον Ρουέδα, που -όπως όλα δείχνουν- μένει μέχρι να φύγει και η Νορβηγία, με τον Ζαχίντ, που μας φέρνει όμως και αύρα από Πακιστάν, μιας και από εκεί είναι η καταγωγή του.

Μένει να συμπληρωθεί το γαλαζοκιτρινο παζλ -κάτι βέβαια που δεν προβλέπεται να γίνει και τόσο σύντομα- για να έχουμε ενώπιόν μας όλα τα χρώματα που θα «φωτίζουν» φέτος τον Αρχάγγελο. Και φυσικά δεν θα είναι λίγα. Α, και να μην ξεχάσουμε τον Πορτογάλο Μπαλταζάρ που θα κάθεται στον γαλαζοκίτρινο πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ