aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Βραχνάς €19.789.853, «ψαλίδι» €1.000.000 κατά το 2021

ΑΠΟΕΛ: Βραχνάς €19.789.853, «ψαλίδι» €1.000.000 κατά το 2021

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ «πρόλαβε» την ΚΟΠ, δημοσιοποιώντας την «ενοποιημένη κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης 31/12/2020» καθώς και την «ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων και συνολικών εσόδων 31/12/2020», όπως αυτή έχει κατατεθεί στην Ομοσπονδία στο πλαίσιο των κριτηρίων αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ. Οι αριθμοί, λοιπόν, συμφωνούν με το προ τριών εβδομάδων αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας σχετικά με το έλλειμμα της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα, το συνολικό έλλειμμα για το 2020 είναι €5.678.171, το οποίο εκτοξεύτηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ανερχόταν στις €147.383. Όπως σημειώνει η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, οι οικονομικές καταστάσεις έχουν επιβεβαιωθεί και επαληθευτεί και από τον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο που όρισε η μονομελής επιτροπή. Εννοείται πως στην επαλήθευση και την επικαιροποίηση της τωρινής οικονομικής κατάστασης που θα δοθεί στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, θα αναφέρονται τα πάντα με λεπτομέρεια.

Όσον αφορά στο χρέος είναι €19.789.853, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά οφειλές στο κράτος (φορολογίες, κοινωνικές ασφαλίσεις κ.λπ.) και έχουν συμφωνηθεί να εξοφληθούν με διακανονισμό. Συγκεκριμένα, αποπληρώνονται σε μηνιαίες δόσεις €900.000 τον χρόνο.

Τι γίνεται με τους πρώτους μήνες του 2021; Όπως πληροφορούμαστε, ο λόγος που ζητήθηκε και θα γίνει νέα συνάντηση με τη μονομελή επιτροπή είναι για να ληφθούν υπόψη και οι πληρωμές που έγιναν από τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη στο εν λόγω διάστημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το χρέος που ανακοινώθηκε θα είναι μειωμένο περίπου κατά €1.000.000.

Εν τω μεταξύ, η ημερομηνία διεξαγωγής της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης παραμένει άγνωστη, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα και το τρίτο lockdown δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Το θετικό σενάριο αναφέρει ότι προς τα τέλη Μαΐου θα είναι εφικτό να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, κατά τα φαινόμενα, θα υπάρξει εκλογική «μονομαχία» για την προεδρία.

Δεν αργεί η ώρα που ο Πρόδρομος Πετρίδης θα κοινοποιήσει την πρόθεση επαναδιεκδίκησης. Ο νυν πρόεδρος θα απευθυνθεί στον κόσμο και τους μετόχους της εταιρείας καταθέτοντας πλάνο λειτουργίας για τα επόμενα χρόνια. Ο Θεόδωρος Κυριακίδης έχει ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχεδόν «κλειδώσει» ο συνδυασμός του. Η παρούσα διοίκηση θέλει να τελειώνει όσο γίνεται πιο σύντομα με το εν λόγω κεφάλαιο ώστε η ομάδα να έχει σταθερό Δ.Σ. και να ξεκινήσει τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ