aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Βουτιά» στα εκατομμύρια, «κλείδωσε» €9.000.000

ΑΠΟΕΛ: «Βουτιά» στα εκατομμύρια, «κλείδωσε» €9.000.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η επική ανατροπή του ΑΠΟΕΛ στο Αζερμπαϊτζάν επί της Καραμπάχ (2-0) και η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ φέρνει μποναμά εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των τεράστιων ωφελειών στο αγωνιστικό σκέλος. Η σπουδαία επιτυχία στο Μπακού αποτελεί ορόσημο για την σύγχρονη ιστορία των γαλαζοκιτρίνων, καθώς ήρθε σε μία περίοδο που τα οικονομικά της εταιρείας πέρασαν δύσκολα και τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ προσφέρουν «οξυγόνο».

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη ρίσκαρε «ψωνίζοντας» από το… πάνω ράφι στη μετεγγραφική περίοδο, ενώ πήρε την απόφαση αλλαγής στην τεχνική ηγεσία παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ήταν ζημιογόνο για το ταμείο, όμως δικαιώθηκε.

Η πρόκριση επί της Καραμπάχ παρατείνει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς έχει ήδη εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ομάδας τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι πρωταθλητές Κύπρου θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ του Τσαμπιονς Λιγκ το όνειρο της συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ από ατσάλι, «γκρεμοτσάκισε» την Καραμπάχ από τον Καύκασο

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη «κλειδώσει» έσοδα 9.000.000 ευρώ, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα καρπωθούν 5.000.000 ευρώ που δίνει η ΟΥΕΦΑ ως μπόνους στις ομάδες που αποκλείονται στον «προθάλαμο» της διοργάνωσης, ενώ θα καρπωθούν άλλα 2.920.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επιπλέον, στο ταμείο μπαίνουν τα 280.000 ευρώ της συμμετοχής στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 380.000 ευρώ της συμμετοχής στον γ’ προκριματικό, το market pool και το πριμ στις 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Γιουρόπα ανάλογα με την κατάταξη στην ειδική βαθμολογία των τελευταίων δέκα χρόνων.

Με το «θαύμα» βρίσκει «θησαυρό»

Απελευθερωμένος, πλέον, από την εξασφάλιση της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο ο ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσει τ’ όνειρο της πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα τέτοιο σενάριο θα αποφέρει στον ΑΠΟΕΛ τεράστια κέρδη που θα τον καθιστούν πανίσχυρο οικονομικά και για τα επόμενα χρόνια. Η ΟΥΕΦΑ «χρυσώνει» τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους της διοργάνωσης με 15.250.000 ευρώ. Επιπλέον, οι γαλαζοκίτρινοι θα πάρουν τα 280.000 ευρώ της συμμετοχής στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (όχι, όμως, τα 380.000 ευρώ της συμμετοχής στον γ’ προκριματικό, καθώς αυτά χάνονται), το market pool και το πριμ στις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του ανάλογα με την κατάταξη στην ειδική βαθμολογία των τελευταίων δέκα χρόνων, χωρίς να υπολογίζονται έσοδα από κερδισμένους βαθμούς. Για κάθε νίκη η ΟΕΥΦΑ προσφέρει 2.700.000 ευρώ και για την ισοπαλία 900.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ