aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Βομβαρδιστικά» του 63%!

ΑΠΟΕΛ: «Βομβαρδιστικά» του 63%!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όπως οι… ναυαρχίδες που όταν αναμετρώνται φροντίζουν να έχουν στην πρώτη γραμμή του πυρός τα δικά τους «κανόνια» ή αν το προτιμάτε τα δικά τους «βομβαρδιστικά», έτσι και ο ΑΠΟΕΛ. Στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος παρατάσσει μέχρι σήμερα τέσσερα δυνατά «όπλα», τα οποία κρίνονται αρκούντως ικανοποιητικά για να τορπιλίσουν τους πιο δυνατούς εχθρούς.

Το πιο ισχυρό «κανόνι» δεν είναι άλλο από τον Πιέρο Σωτηρίου. Ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος έχει εξελιχθεί σε «διαβολάκο» στην αντίπαλη περιοχή, σκοράροντας με μπασκετική ευκολία. Ο εξελίξιμος στράικερ απέχει μόλις 3 γκολ από τον πρώτο σκόρερ του μαραθωνίου, Ματ Ντέρμπισαϊρ. Δεύτερος στον σχετικό κατάλογο είναι ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει «πυροβολήσει» 9 φορές το αντίπαλο πλεκτό και τον ακολουθεί μ’ ένα γκολ λιγότερο ο Γιώργος Εφραίμ που η τρέχουσα αποτελεί άλλη μια πολύ καλή (και παραγωγική) σεζόν για τον ίδιο. Και το τέταρτο «κανόνι» δεν είναι άλλο από αυτό του Βινίσιους Ολιβέιρα.

Αν και αγωνίζεται στην καρδιά της μεσαίας γραμμής, στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να χριστεί 6 φορές σκόρερ, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Γιαννιώτα που πέτυχε 5 γκολ και τον Φακούντο Μπερτόλιο που μέτρησε 4.

Το «Goal» αναλύει την τετράδα των «μπόμπερς» του Θρύλου που πέτυχαν τα 41 από τα 65 τέρματα (63%) και παρουσιάζει στις γραμμές που ακολουθούν όλες τις λεπτομέρειες που άπτονται των τερμάτων τους έως την 28η στροφή του πρωταθλήματος…

ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ 1 ΓΚΟΛ ΚΑΘΕ 111 ΛΕΠΤΑ

Ο Πιέρος Σωτηρίου αποτελεί μακράν κατά την τρέχουσα σεζόν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Έχει στείλει την μπάλα ν’ αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό 18 φορές σε 12 διαφορετικά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το κοντέρ του γράφει 2.004 λεπτά, δηλαδή σκοράρει 1 γκολ κάθε 111 λεπτά. Αγωνίσθηκε σε 25 ματς, μία φορά εξ αυτών μονάχα μπήκε ως αλλαγή!

Ο 24χρονος επιθετικός σκόραρε τρεις φορές απέναντι στον Άρη (18η αγων.), από δύο φορές κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (3η αγων.), στον Εθνικό (8η αγων.), στην Καρμιώτισσα (10η αγων.), στην Ομόνοια (13η αγων.) και από μία φορά απέναντι σε  ΑΕΖ (7η αγων.), Δόξα (19η αγων.), ΑΕΛ (20η αγων.), ΑΕΚ (22η αγων.) και στις τρεις τελευταίες κόντρα σε Ομόνοια (26η αγων.) Ανόρθωση (27η αγων.) και ΑΕΛ (28η αγων.). Είναι εν ολίγοις ασταμάτητος!

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΕΡΣΙ

Σε 1.472 λεπτά χρόνο συμμετοχής στις έως τώρα υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία 8 φορές. Ο Γιώργος Εφραίμ που προ δύο μηνών υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι και τον Μάιο του 2021, έχει δηλαδή μέσο όρο 1 γκολ ανά 184 λεπτά. Και για τη θέση που αγωνίζεται, ασφαλώς, αποτελεί «παράσημο». Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός  (είναι τραυματίας και η επιστροφή του στην ενεργό δράση θα καθυστερήσει) σκόραρε 7 τέρματα με σουτ και 1 με εκτέλεση πέναλτι.

Έστειλε την μπάλα δις στο αντίπαλο πλεκτό στο ματς με την ΑΕΖ (7η αγων.) και τον Άρη (18η αγων.) και από μία στις αναμετρήσεις απέναντι σε Ερμή (2η αγων.), Νέα Σαλαμίνα (3η αγων.), Δόξα (6η αγων.) και Ομόνοια (13η αγων.). Από εκεί που σταμάτησε πέρσι (είχε πετύχει 11 γκολ) συνεχίζει φέτος ο Εφραίμ!

ΟΤΑΝ ΣΟΥΤΑΡΕΙ Ο ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ

Αγωνίσθηκε σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο, τα 11 εξ αυτών όμως βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Στα 1.067 λεπτά που έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, κατάφερε να χριστεί σκόρερ 9 φορές. Δηλαδή, πετυχαίνει 1 γκολ κάθε 118,5 λεπτά. Τα περισσότερα τέρματα τα πέτυχε με σουτ. Συγκεκριμένα 6 εξ αυτών, άλλα 2 πίστωσε στο λογαριασμό του με κεφαλιά και 1 με εκτέλεση πέναλτι.

Ο υψηλόσωμος έμπειρος Βραζιλιάνος επιθετικός από τον οποίο στον ΑΠΟΕΛ περίμεναν γενικώς περισσότερα, ευτύχησε να σκοράρει σε 8 αγωνιστικές. Ο Ντε Καμάργκο «βάφτισε» δύο φορές την ΑΕΖ (20η αγων.) και από μία τις Νέα Σαλαμίνα (3η αγων. και 16η αγων.), Αναγέννηση (4η αγων.), Ανόρθωση (14η αγων.), Δόξα (19η αγων.), Εθνικό (21η αγων.) και ΑΕΛ (24η αγων.). Δεν αγωνίσθηκε σε επτά αγώνες εκ των οποίων στις τέσσερις έμεινε εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού (1η αγων και 5η-7η αγων.).

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ

Το γκολ που πέτυχε ο Βινίσιους Ολιβέιρα στις 20 Φεβρουαρίου 2017 απέναντι στην ΑΕΛ στο στάδιο ΓΣΠ ήταν σημαδιακό για την έως τώρα καριέρα του. Με αυτό έφτασε τα 6 στο τρέχον πρωτάθλημα, κάτι που συνιστά την καλύτερή του επίδοση στην εν λόγω κατηγορία των υποχρεώσεων. Γεγονός που έρχεται να επισφραγίσει την πολύ καλή απόδοσή του στη φετινή αγωνιστική περίοδο (1.966 λεπτά σε 23 αγώνες), η οποία κατά πάσαν πιθανότητα θα εξαργυρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Πώς πέτυχε τα γκολ του ο Βραζιλιάνος μέσος; Τρία με σουτ και ισάριθμα με κεφαλιά. Όποτε βρει την  ευκαιρία… τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή και όταν η μπάλα φτάσει στο μέρος του γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος για τον τερματοφύλακα. Δύο τέρματα έχει πετύχει τη 17η αγωνιστική απέναντι στην Αναγέννηση και από ένα κόντρα στον Άρη (5η αγων.), στην ΑΕΚ (9η αγων.), στην Ομόνοια (13η αγων.) και στην ΑΕΛ (24η αγων.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ