aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Βλέπει πιο… βαθιά στο ρόστερ

ΑΠΟΕΛ: Βλέπει πιο… βαθιά στο ρόστερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ούτε ένας ποδοσφαιριστής, «γέννημα-θρέμμα» του ΑΠΟΕΛ, δεν αγωνίσθηκε κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην πρώτη ομάδα, κάτι που προφανώς λέει πάρα πολλά. Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας μελέτης του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών CIES που δημοσιεύσαμε προσφάτως στο «Goal», το εν λόγω γεγονός αποτελεί αρνητική πρωτιά στη «Γηραιά ήπειρο» για τους μόνιμους πρωταθλητές των τελευταίων επτά σεζόν. Το ποσοστό συμμετοχής των παικτών που ανέδειξε είναι 0%, κάτι που κρούει αυτομάτως το καμπανάκι όσον αφορά στη διαχείριση των νεαρών που «εκκολάπτονται» στα τμήματα υποδομής.

Παρά τις πολλές ενέργειες που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, πάνε χρόνια να δουν οι φίλοι της ομάδας έναν ποδοσφαιριστή από τα τμήματα υποδομής να «ξεπετάγεται» δυναμικά στο προσκήνιο, αποτελώντας βασικό πυλώνα σε ένα σύνολο που κατακλύζεται από ξένους. Λέτε, οι 18χρονοι Γιάννης Σατσιάς και Σταύρος Γαβριήλ που υπέγραψαν προχθές τριετές συμβόλαιο να «επιβιώσουν»; Μήπως, ξέχωρα από αυτούς, να δουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στην «εξίσωση» και άλλους τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα τώρα που όπως εκτιμούν αρκετοί, θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο ένεκα της κρίσης που ξέσπασε λόγω κορωνοϊού;

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «”Σφήνα” οι Σέρβοι για τον Ροζ»

Το μόνο σίγουρο είναι πως η… δεξαμενή παικτών στην ακαδημία είναι πολύ μεγάλη. Γίνεται η αξιολόγησή τους από τους υπεύθυνους, οι οποίοι παρακολουθούν παραλλήλως και την εξέλιξη άλλων νεαρών του ΑΠΟΕΛ που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού. Όπως είναι οι Οκκαρίδης, Κατσαντώνης, Αρτεμίου, Καραγιάννης.

Για παράδειγμα, ο πρώτος πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν αγωνιζόμενος στη Β’ Κατηγορία. Ο μεσοεπιθετικός Τάσος Οκκαρίδης, το βαφτιστήρι του Στέλιου Οκκαρίδη (πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ), καταγράφει φουλ συμμετοχές στην Ομόνοια Ψευδά, συνδυάζοντας τις θετικές εμφανίσεις του με 4 τέρματα. Μετρά τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο, παρεμπιπτόντως, από όλους όσοι παίζουν φέτος με τη μορφή δανεισμού. Επιστρέφει το καλοκαίρι στην ομάδα της Λευκωσίας καθώς εκπνέει ο δανεισμός του και θα διαφανεί κατά πόσο το συμβόλαιό του στους γαλαζοκίτρινους θα ανανεωθεί. Κάνοντας από πέντε ετών τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα σε ακαδημία στην περιοχή Σολέας, εντάχθηκε 6 χρόνια μετά στον ΑΠΟΕΛ, ξεχωρίζοντας από τα εκατοντάδες παιδιά της ηλικίας του. Πέρασε, εξάλλου, από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Ο ίδιος, δεν το κρύβει πως θα ήθελε να κερδίσει νέο συμβόλαιο στους πρωτευουσιάνους, όπως προφανώς επιθυμούν κι οι υπόλοιποι, διεκδικώντας μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Διατηρεί καλές σχέσεις με τον γυμναστή του ΑΠΟΕΛ, Παύλο Κίναν, ο οποίος τον βοηθά ώστε να διατηρηθεί στην όσο γίνεται καλύτερη φυσική κατάσταση στο διάστημα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ