aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Βελτιωμένος, αποφασισμένος, παθιασμένος!

ΑΠΟΕΛ: Βελτιωμένος, αποφασισμένος, παθιασμένος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είναι κάποια (μικρά πολλές φορές) στοιχεία που κάνουν τη μεγάλη ομάδα να ξεχωρίζει από μία καλή ομάδα. Στοιχεία που, την ώρα που «καίει» η μπάλα, κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και αν η μεγάλη ομάδα δεν είναι και στη σούπερ της ημέρα. Κάπως έτσι, το χθεσινό σημαντικό ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια μετατράπηκε μάλλον ανέλπιστα σε θρίαμβο για τον (βελτιωμένο) ΑΠΟΕΛ, αποδεικνύοντας όμως σαν μεγάλη ομάδα ότι μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει, με τρόπο εν τέλει εμφατικό.

Διαβάστε επίσης: «Σκόρπισε» την Ομόνοια και παραμένει… κυνηγός ο ΑΠΟΕΛ!

Τι και εάν γνώριζε πως ο Απόλλων είχε κερδίσει ένα 24ωρο προηγουμένως, άρα είχε επιπρόσθετη πίεση ενώ η εκδηλωτική μερίδα των φίλων του απουσίαζε άλλη μια φορά; Με αποφασιστικότητα, πείσμα και πάθος διεύρυνε το αήττητο σερί απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, δύο σε κάθε ημίχρονο (4-1) και παρέμενε σε θέση βολής από την πρώτη θέση. Αν και στα αρχικά στάδια των ημιχρόνων δεν είχαν την καλύτερη απόδοση οι γαλαζοκίτρινοι, στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα, φτάνοντας στο ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης: Έτσι «πάτησε» την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

Εάν χωρίσει κανείς το πρώτο μέρος σε «κεφάλαια», τότε δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει τα ακόλουθα τρία:

Α) Από το ξεκίνημα μέχρι το 10ο λεπτό, η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασιστικά, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο με γκολ, κάτι που μπορούσε να το πράξει.

Β) Από το 10΄ μέχρι το 38΄, ο ΑΠΟΕΛ ήλεγξε τον αγώνα και έβαλε πολύ δύσκολα στην Ομόνοια, ιδιαίτερα από τα πλάγια. Κυκλοφόρησε πολύ καλύτερα την μπάλα, ανανέωσε επιθέσεις, εγκλωβίζοντας εν κατακλείδι την αντίπαλο που δεν μπορούσε να «αναπνεύσει» και ήταν ανήμπορη να φανεί δημιουργική. Στο εν λόγω διάστημα, λοιπόν, η ομάδα του Μπαλταζάρ πέτυχε δύο γκολ (ισάριθμα ρήγματα από τις πτέρυγες και ανεβάσματα των ακραίων αμυντικών), φλέρταρε έντονα και με τρίτο, ώστε να βάλει ένα πρόωρο στο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Μπαλταζάρ: «Με όλο τον σεβασμό στην Ομόνοια, αλλά…»

Γ) Στο τελευταίο 6λεπτο, όμως, η Ομόνοια χωρίς να κάνει κάτι το φοβερό και τρομερό, μείωσε στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, ανέβηκε ψυχολογικά, δίνοντας εν τέλει νέο ενδιαφέρον.

Το δεύτερο μέρος, δεν επιδέχεται κριτικής. Η Ομόνοια παρά το καλό ξεκίνημα, όσο περνούσε ο χρόνος «ξεφούσκωνε» αγωνιστικά και ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλα δύο τέρματα, φτάνοντας δικαίως στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ