aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Βαρύ» και άκρως σημαντικό

ΑΠΟΕΛ: «Βαρύ» και άκρως σημαντικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε διάστημα οκτώ ημερών, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει τρία βαρυσήμαντα παιχνίδια, η έκβαση των οποίων θα κρίνει εν πολλοίς προς τα πού θα στραφεί η πυξίδα της πορείας του. Το προσεχές Σάββατο υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21/11 – 18:30), την επόμενη Τετάρτη εκ νέου στο ΓΣΠ αντιμετωπίζει σε εξ αναβολής αγώνας της 5ης αγωνιστικής τη Δόξα (25/11 – 17:00) ενώ το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, θα μετρήσει δυνάμεις με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος».

Στην ομάδα της Λευκωσίας είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στο τι λένε. Βλέπετε, οι εμφανίσεις και πολύ περισσότερο η βαθμολογική συγκομιδή, δεν επιτρέπουν μεγάλες κουβέντες. Οι πέντε διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες για τη νίκη έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας όσον αφορά στη συνέχεια, ωστόσο υπάρχει η πίστη πως μπορεί το σύνολο να γυρίσει τον τροχό και σταδιακά να… κόψει δρόμο από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Για να γίνει αυτό, ασφαλώς, ο ΑΠΟΕΛ καλείται πρώτα να κερδίσει. Από τις 20 Σεπτεμβρίου και δη το εκτός έδρας παιχνίδι με το Παραλίμνι έχει να πανηγυρίσει «τρίποντο». Δύο μήνες είναι πάρα πολλοί για οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και γι’ αυτές που μάχονται για να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Ο Μικ Μακάρθι, γνώριζε από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες που θα συναντούσε, όπως επίσης και το πρόγραμμα της ομάδας. Στο μυαλό ωστόσο, έχει μόνο τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το πώς θα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να επιστρέψει σε νικηφόρα τροχιά. Ο Ιρλανδός θέλει να δώσει φρεσκάδα και δύναμη στο έμψυχο δυναμικό και για τον λόγο αυτό σχεδιάζει διαφοροποιήσεις στον κορμό, σε μικρή έκταση φυσικά.

Προς το παρόν, δίνει έμφαση στη φυσική κατάσταση και παραλλήλως, δουλεύει στο τακτικό κομμάτι. Ο Μακάρθι και ο συνεργάτης του, δεν βλέπουν μακροπρόθεσμα. Κοιτάζουν το σήμερα και το πώς ο ΑΠΟΕΛ θα βγει τον… παλιό χαμένο εαυτό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ