aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Τζο Γκάρνερ, δεύρο έξω»

ΑΠΟΕΛ: «Τζο Γκάρνερ, δεύρο έξω»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το έπραξε στα προηγούμενα παιχνίδια, οπότε δεν γίνεται να μην ακολουθήσει την ίδια τακτική και στο σημαντικό παιχνίδι του Τσιρείου απέναντι στον Απόλλωνα. Ποια; Ο ΑΠΟΕΛ του Σάββα Πουρσαϊτίδη πρεσάρει τον αντίπαλο από ψηλά, βγάζει ένταση, κλέβει μπάλα και προσπαθεί για γρήγορες επιθέσεις.

Η επιλογή του Μπεν Σαχάρ στην κορυφή της επίθεσης, λοιπόν, δεν έγινε απλά και μόνο επειδή ο Άντχε Νούχιου παρουσιάζεται κατώτερος των προσδοκιών.  Ο Ισραηλινός φορ είναι πιο γρήγορος και πιεστικός, μπορεί να βγάλει πολύ περισσότερα τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο και με τις άμεσες βοήθειες από τους συμπαίκτες που τον περιτριγυρίζουν αυξάνεται ο βαθμός επικινδυνότητας των γαλαζοκιτρίνων στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης.

Ο Μπεν Σαχάρ, προφανώς, δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να ενισχύσει τον βαθμό πίεσης στον αντίπαλο. Ο Άγγλος επιθετικός, Τζο Γκάρνερ, στο διάστημα που αγωνίσθηκε με την Ανόρθωση ήταν ιδιαίτερα μαχητικός. Δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να τρέχει, κυνήγησε μέχρι και τις χαμένες μπαλιές, άσκησε πίεση, έβαλε το πόδι στη φωτιά, προσδίδοντας γενικώς φρεσκάδα και ενέργεια στη γραμμή κρούσης.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά ο τέως επιθετικός της Γουίγκαν. Όχι μόνο κάλυψε το χαμένο έδαφος (είχε παίξει στην Αγγλία για τελευταία φορά 21 Νοεμβρίου και, δη, στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ), αλλά πλέον παρουσιάζεται πανέτοιμος για να πάρει φανέλα βασικού. Εάν αυτό θα γίνει στο αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα ή στο αμέσως επόμενο με την ΑΕΛ, εκ νέου στο Τσίρειο (3/2), ο Ελλαδίτης προπονητής γνωρίζει καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ