aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τσεπάκ να τον πιεις στο ποτήρι!

ΑΠΟΕΛ: Τσεπάκ να τον πιεις στο ποτήρι!

Με σφραγίδα ανωτερότητας και χτυπώντας σαν καμικάζι σε χρόνο καθυστερήσεων, μία φορά στο πρώτο ημίχρονο (Τσεπάκ 45΄+1) κι άλλη μία στο δεύτερο (Εφραίμ 90’+2), ο ΑΠΟΕΛ με τη θερμή συμπαράσταση 12.000 και πλέον οπαδών του, υπερκέρασε το εμπόδιο της Μπότεφ Πλόβντιβ, εξασφαλίζοντας θριαμβευτικά το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ (2-0), εκεί που συναντά την επόμενη εβδομάδα την Κίζιλζαρ Καζακστάν.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, δικαιωματικά «πέταξε» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αφού στον ψεσινό επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ ήταν κυρίαρχη από το πρώτο έως το τελευταίο σφύριγμα του Δανού διαιτητή, Μόρτεν Κρογκ, φιλοδώρησε τους (φιλότιμους) Βούλγαρους με δύο τέρματα και θα μπορούσε για περισσότερα. Μέτρησε μία ολόκληρη ντουζίνα τελικών προσπαθειών, οι μισές σχεδόν εξ αυτών στο στόχο. Καμία σχέση, δηλαδή, με το «σβηστό» 0-0 του πρώτου ματς.

Πολυτιμότερος; Ο Ισάμ Τσεπάκ! Ναι, μιλάμε για τον παίκτη που ούτε ζωγραφιστό δεν ήθελαν να τον βλέπουν οι ΑΠΟΕΛίστες. Τώρα; Μετά και την ψεσινή απόδοσή του, ακούν Τσεπάκ και… πετάνε τη σκούφια τους! Τι σου είναι, τελικά, το ποδόσφαιρο. Ξέχασαν μάλιστα ότι υπάρχει στο ρόστερ ο Ματέο Σούσιτς, παίκτης που ήλθε για να αποτελέσει -με βάση τον σχεδιασμό- τον βασικό δεξιό μπακ. Ο Μαροκινός με γαλλική υπηκοότητα ποδοσφαιριστής, όχι μόνο ήταν (μακράν) ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή και στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2022-23, αλλά ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Στο 45’+1, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε στην πλάτη αντιπάλου, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Χάνκιτς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση.

Πώς εξηγείται η μεταμόρφωσή του; «Πέρσι ήταν διαφορετικά. Ήρθα χωρίς να έχω κάνει προετοιμασία. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να μην έχει κάνει προετοιμασία για δύο χρόνια. Φέτος έχω ξεκινήσει πολύ καλά και όταν παίζω γνωρίζω ότι δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό», είπε ο MVP του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που σκόραρε. Είδε ουσιαστικά για πρώτη φορά δίχτυα μετά τον Φεβρουάριο του 2020! Τότε είχε χριστεί σκόρερ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος στην ήττα με 1-2 της τέως ομάδας του Μαλάτιασμπορ απέναντι στην Αλάνιασπορ (1-2). Στο φινάλε των τοποθετήσεών του, ο Τσεκάκ έστειλε το μήνυμα: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους».

Στα θετικά, πέραν από την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Εφραίμ στο φινάλε, ενός παίκτη που πέρασε ως αλλαγή και έδιωξε όλο το άγχος, δεν περνά απαρατήρητο το μηδέν παθητικό σε άλλο ένα ματς. Ο ΑΠΟΕΛ, δείχνει εμφανέστατα σημάδια βελτίωσης στην ανασταλτική συμπεριφορά του. Χθες, ούτε μία φορά δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σωτήρια επέμβαση ο Βιντ Μπέλετς. Για να ακριβολογούμε, η Μπότεφ απείλησε μονάχα στο 27΄με το άστοχο διαγώνιο σουτ του Τοκού.

Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αυγουστή, με τον κόουτς να σημειώνει: «Για ακόμα ένα παιχνίδι η ομάδα είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή, αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Από σήμερα σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο. Θα είναι πιο δύσκολο, αλλά και εμείς θα είμαστε πιο έτοιμοι και είναι σημαντικό».

Είναι πασιφανές πως στον ΑΠΟΕΛ, μετά τον χθεσινό αγώνα, αυτομάτως κερδίζουν χρόνο και για τους παίκτες που καθυστέρησαν να έρθουν και με γεμάτο (πλέον) ρόστερ θα μπουν στους κρίσιμους αγώνες, λίγο πριν από τους ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ