aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τρίτος και καθοριστικός «γύρος» για τους μισθούς των παικτών

ΑΠΟΕΛ: Τρίτος και καθοριστικός «γύρος» για τους μισθούς των παικτών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θέμα ημερών, εκτιμούν στον ΑΠΟΕΛ, πως είναι η οριστική συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές για τη μισθοδοσία έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και αυτή αφορά, όπως μας ξεκαθαρίστηκε, μονάχα στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Μετά το χθεσινό τετ-α-τετ, δεύτερο σε διάστημα επτά ημερών, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές δεν απέχουν αρκετά από τη «χρυσή» τομή, παίρνοντας ακολούθως γραπτή μορφή. Μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, υπάρχει λίγος ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί σε μία νέα καθοριστική συνάντηση.

Την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ είχε ενημερώσει επισταμένως τους Γιώργο Εφραίμ, Στάθη Αλωνεύτη, Τόμας ντε Βινσέντι και Νικόλα Ιωάννου για την απώλεια εσόδων που αντιμετωπίζει η ομάδα από την έναρξη της πανδημίας καθώς και για τις προβλεπόμενες οικονομικές απώλειες που θα προκύψουν τους αμέσως επόμενους μήνες. Ο ΑΠΟΕΛ, μέσω ανακοίνωσης, ξεκαθάριζε πως «η συνάντηση έγινε σε κλίμα πλήρους κατανόησης». Η οικονομική πρόταση της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές, όπως είχαμε γράψει, ήταν λίγο πάνω από το 50% των απολαβών τους για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο. Στην ίδια πρόταση υπήρχε πρόνοια και για τις πρώτες 15 μέρες του Μαρτίου, διάστημα που θα πληρωθούν κανονικά τον μισό μισθό τους.

Οι τέσσερις αρχηγοί, λοιπόν, αφού τα είπαν με τους συμπαίκτες τους στο διάστημα που μεσολάβησε, κοινοποίησαν χθες στη διοίκηση την αντιπρόταση και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο προτάσεις. Η διοίκηση θα εξετάσει την αντιπρόταση των παικτών και σύντομα θα επανέλθει.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διακοπής, επί της παρούσης δεν μπήκε στο τραπέζι. Θα τεθεί, ασφαλώς, εάν κι εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ, λένε ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορούν να συμφωνήσουν με συνολικά 25 παίκτες σε περίπτωση μη συνέχισης του πρωταθλήματος, προσμετρώντας και το γεγονός ότι οι συμβατικές δεσμεύσεις ποικίλλουν. Υπάρχουν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού, άλλοι διατηρούν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και άλλοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Η διοίκηση, υπενθυμίζουμε, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς της ομάδας για την επιστολή που έλαβε από τον τηλεοπτικό παροχέα, σημειώνοντας ότι ήδη είναι μείον στην καταβολή των δόσεων του Μάρτη και του Απρίλη. Είχε ενημερώσει για τη μη καταβολή των δόσεων από την κύρια χορηγό εταιρεία στην αγωνιστική φανέλα, καθώς και τις απώλειες εσόδων που προέκυψαν από τη μη διεξαγωγή των αγώνων σε εισιτήρια και σε πωλήσεις προϊόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ