aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τριάδα που κρίνει πάρα πολλά

ΑΠΟΕΛ: Τριάδα που κρίνει πάρα πολλά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, έχει συγκεντρώσει μία σειρά στοιχείων για τη Σλόβαν Λίμπερετς, ενημερώθηκε για τα δυνατά και τρωτά σημεία της και από σήμερα αρχίζει να βάζει σε σειρά τις σκέψεις του σχετικά με τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα στο στάδιο «Γιου Νίσι».

Γνωρίζει πολύ καλά ότι για να κερδίσει την παρτίδα ενός τελικού, ξέχωρα από το γεγονός πως απαιτείται λίγη παραπάνω πονηριά, οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι καταλλήλως προετοιμασμένοι ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω. Να υπερβάλουν εαυτόν το βράδυ της Πέμπτης στην Τσεχία, να περιορίσουν τα λάθη, ανιχνεύοντας το μονοπάτι που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ανεξαρτήτως από τον τρόπο με τον οποίον ο Ελλαδίτης τεχνικός θα προσεγγίσει το επικείμενο νοκ άουτ παιχνίδι, δεν χωρεί αμφιβολία πως η τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής (σχήμα ρόμβου) θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο. Οι Ανουάρ Τουχαμί, Γκάγιας Ζαχίντ και λίγο πιο μπροστά ο Τόμας ντε Βινσέντι, εννοείται ότι θα έχουν μπόλικη δουλειά και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι. Η απόδοσή τους αναμένεται πως θα αποτελεί βαρόμετρο σε άλλο ένα ματς.

Εάν βρεθούν σε καλή μέρα, τότε αυτομάτως θα ενισχυθούν οι πιθανότητες για την ομαλή αγωνιστική λειτουργία του συνόλου, κάτι που αποδείχθηκε εξάλλου περίτρανα στις πρόσφατες αναμετρήσεις. Με την ΑΕΛ, την Καϊσάρ, το Παραλίμνι και σε λιγότερο βαθμό με τη Ζρίνσκι. Στα πολύ καλά (και παραγωγικά) διαστήματα των γαλαζοκιτρίνων, οι εν λόγω παίκτες έβαλαν εν πολλοίς τη σφραγίδα τους, φανερώνοντας τη σημαντικότητά τους στο φετινό ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Πετεβίνος αποκάλυψε το ποσοστό μεταπώλησης για Ιωάννου

Πρόκειται για ποιοτικούς και έξυπνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν τον απαιτούμενο ρυθμό στο σύνολο, να εμπνεύσουν τους συμπαίκτες τους και πρωτίστως, να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Είτε με σουτ, είτε με κάθετες πάσες, είτε με εκτελέσεις στατικών φάσεων. Και σε σπουδαία παιχνίδια, όπως το επικείμενο στην Τσεχία, ο Ουζουνίδης προσδοκεί ότι θα αποτελέσουν τους πυλώνες για μία ιστορική επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ