aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τρία χρόνια πριν με Κωστή, σόου του Τάαμαρι και τα πέναλτι του Μοράις

ΑΠΟΕΛ: Τρία χρόνια πριν με Κωστή, σόου του Τάαμαρι και τα πέναλτι του Μοράις

Ο χαρακτηρισμός «καθοριστικό» για έναν αγώνα της 5ης αγωνιστικής αρχές Οκτωβρίου είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Κι όμως, η πλειοψηφία των φίλων του ΑΠΟΕΛ θεωρεί πως το ντέρμπι της Κυριακής (3/10) με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα είναι τροχιοδεικτικό για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Οι γαλαζοκίτρινοι πραγματοποίησαν το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σκορπώντας απογοήτευση με τα αποτελέσματα, αλλά και την εικόνα τους. Η πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου και η δύσκολη αλλά υπερπολύτιμη νίκη επί της ΠΑΕΕΚ κράτησαν το τρένο στις ράγες. Σε ένα παιχνίδι με πολύ ψηλότερο βαθμό δυσκολίας η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή καλείται να δείξει σημάδια προόδου και να αποδείξει εάν μπορεί να επανέλθει σε πρωταγωνιστική πορεία.

Την τελευταία διετία ΑΠΟΕΛ μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου κέρδισε τελευταία φορά τρία χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου 2018 με δύο πέναλτι του Νούνο Μοράις και ένα τέρμα του Μούσα Αλ Τάαμαρι είχε επικρατήσει με 3-2 της «Κυρίας». Ο Ιορδανός εξτρέμ έκανε πάρτι στην άμυνα της Ανόρθωσης και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΑΠΟΕΛ που είχε στον πάγκο τον Γιώργο Κωστή. Για την ιστορία υπηρεσιακός προπονητής της Ανόρθωσης ήταν ο νυν διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ Σίμος Ταραπουλούζης. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 1-0 (12/1/20), 2-0 (25/10/20) και 1-0 (14/4/21 για τα ημιτελικά κυπέλλου).

Οι δύο απαραβίαστες εστίες με Σαλαμίνα και ΠΑΕΕΚ δείχνουν τον δρόμο στον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αναμένεται να διατηρήσει τον σχηματισμό 3-5-2, όμως αναγκαστικά θα προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Φανέλα βασικού θα πάρει ο Μουρτάζ Νταουσβίλι, αντί του τιμωρημένου Τορνίκε Οκριασβίλι με τον Γεωργιανό μέσο να παίρνει θέση δίπλα στον Λούκας Σόουζα στη μεσαία γραμμή και τον Ντανίλο να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού μέσου. Αλλάζει παρτενέρ στην επίθεση ο Λέο Νατέλ με τον Γκιόργκι Κβιλιτάια να αντικαθιστά όπως όλα δείχνουν τον Άντον Μάγκλιτσα, καθώς ο Κροάτης φορ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό έχασε μερικές προπονήσεις.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ