aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τρία χρόνια «φαγούρας» είναι πολλά

ΑΠΟΕΛ: Τρία χρόνια «φαγούρας» είναι πολλά

Η πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ, όχι απλά είναι μεγάλη, αλλά τεράστια. Για να ακριβολογούμε, μακράν η μεγαλύτερη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Καταβάλλοντας την αντίσταση του Απόλλωνα, όχι απλά θ’ ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά έχοντας πλεονεκτήματα δύο βαθμών, αυτομάτως θα καταστεί το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Εννοείται πως η κυριακάτικη αποστολή έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο αντίπαλος μετρά 12 σερί αγωνιστικές στο ρετιρέ, ούτε η 1 μόλις ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια του μαραθωνίου.

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να πράξει στην προσεχές αποστολή στο Τσίρειο, αυτό που επιχείρησε ανεπιτυχώς τέσσερις διαδοχικές φορές. Ποιο; Να κερδίσει τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, γεγονός που αποτελεί έξτρα κίνητρο. Δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) κατέγραψε τη σεζόν 2018-19 και στις αμέσως επόμενες, δέχθηκε την ήττα. Πέρσι έφυγε με άδεια χέρια (0-1), το ίδιο και φέτος (1-2).

Με αυτά και με αυτά, πάνε τρία ολόκληρα χρόνια που οι γαλαζοκίτρινοι έχουν να κερδίσουν τους κυανόλευκους μέσα στο «άντρο» τους (πρωτάθλημα), στοιχείο που προφανώς δεικνύει αρκετά, χωρίς ωστόσο να προδικάζει κάτι όσον αφορά στην επικείμενη μάχη.

Η τελευταία φορά που οι πρωτευουσιάνοι καρπώθηκαν εκτός έδρας τους τρεις βαθμούς ήταν την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19. Όχι μόνο κέρδισαν στην α΄φάση με 2-1, αλλά επανέλαβαν εαυτόν στο παιχνίδι των πλέι οφ, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-1, σε ένα ματς που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου 2019. Πέρασαν από τότε, δηλαδή, 36 μήνες.

Λέτε, η 5η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία; Η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι προετοιμάζονται εντατικά για να βγουν νικητές στη σημαντικότερη φετινή παρτίδα, θέτοντας τις βάσεις για την επιστροφή στην πυραμίδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι σε άλλο ένα παιχνίδι οι ΑΠΟΕΛίστες. Ο κόσμος της ομάδας εξάντλησε τα εισιτήρια που του αναλογούσαν, τα οποία ήταν πάρα πολύ λίγα ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του (900).

Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του, την ίδια ώρα, προετοιμάζουν εντατικά τους ποδοσφαιριστές. Σημαντική στο πλάνο κρίνεται η επιστροφή του Ντιεμερσί Εντονγκαλά, ενός ποδοσφαιριστή που ανέβασε στην τρέχουσα σεζόν κατακόρυφα ρυθμό, αποτελώντας έναν εκ των βασικών «πυλώνων» του ΑΠΟΕΛ για να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στόχος που μέχρι τα μισά και βάλε, της διαδρομής, φάνταζε εξαιρετικά απομακρυσμένος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ