aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τρέχουν να… διορθώσουν λάθη

ΑΠΟΕΛ: Τρέχουν να… διορθώσουν λάθη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πολλές (και έντονες) μεταπτώσεις στην απόδοση, γκρίνια, αλλαγές προπονητών και εν τέλει, έλλειψη της απαιτούμενης πίστης από τους ΑΠΟΕΛίστες τόσο για τις δυνατότητες των πλείστων ποδοσφαιριστών όσο και για το κατά πόσον «κολλούσαν» μεταξύ τους.

Πώς μπορεί να διαγραφεί το εν λόγω προβληματικό σκηνικό της λήξασας σεζόν; Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Ο κόσμος της ομάδας ζητεί σωστές και προσεγμένες προσθήκες ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες «οικοδόμησης» ενός συνόλου που θα εκπέμπει «υγεία», θα έχει ζωντάνια, ενέργεια, ταχύτητα και πρωτίστως τεράστια δίψα για διακρίσεις.

Εάν το πάθημα της λήξασας σεζόν (και όχι μόνο) έγινε μάθημα, αυτό θα απαντηθεί μονάχα επί αγωνιστικής σκηνής. Μέχρι τότε, στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πράξουν πάρα πολλά, αποφεύγοντας τις «νάρκες» που κρύβει το μετεγγραφικό παζάρι. Κάτι που δεν έγινε τη σεζόν 2019-20. Από τις 15 συνολικά προσθήκες, 11 κατά το περασμένο καλοκαίρι και 4 κατά τον Ιανουάριο, μονάχα 2 ποδοσφαιριστές είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και έδωσαν τις προσδοκώμενες λύσεις.  Ο λόγος για τον Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς της Λουγκάνο και τον Βιντ Μπέλετς της Σαμπτόριας. Ποσοστό επιτυχίας, εν ολίγοις, μόλις 13%.

Ο Κέβιν Λαφράνς (ΑΕΛ) δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Πάφος FC, ο Ζοαοζίνιο (Τοντέλα) αποχώρησε στα μισά της σεζόν, ο Ομάρ Χάνι (Αλ Φαϊσαλί) χρησιμοποιήθηκε μία μόλις φορά, ελάχιστος ήταν ο χρόνος συμμετοχής του νεαρού Χρίστου Σιέλη (Σριούσμπερι), μέτριοι αλλά με καλή προοπτική οι Χρίστος Γουίλερ (ΑΕΛ), Μάικ Γένσεν (Ρόζενμποργκ) που αποκτήθηκαν προ μηνών.

Ήλθε και δεν ακούμπησε ο Μπγιορν Σιγκούρνταρσον (Ροστόφ), «χαμένος» ο Μίλαν Γέφτοβιτς. Στα ρηχά κυμάνθηκαν οι Άλεφ ντος Σάντος (Μπράγκα), Ούρος Μάτιτς (Κοπεγχάγη), Λίνους Χαλένιους (Σούντσβαλ), Αντρίγια Πάβλοβιτς (Ραπίντ Βιέννης), Βούγιαντιν Σάβιτς (Ερυθρός Αστέρας), καταγράφοντας λίγα μόλις καλά παιχνίδια.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, η οικοδόμηση ενός ρόστερ σχεδόν από την αρχή κρίθηκε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αυτό, προφανώς θα γινόταν υπό διαφορετικές προϋποθέσεις στο οικονομικό εάν δεν υπήρχε η πανδημία με τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ