aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τράβηξε… κόκκινες γραμμές o πρόεδρος και προειδοποιεί

ΑΠΟΕΛ: Τράβηξε… κόκκινες γραμμές o πρόεδρος και προειδοποιεί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε μια ύφεση πολύ μεγάλη, όπως δείχνουν τα πράγματα, η… επόμενη μέρα αναγκάζει τους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ στη λήψη τολμηρών αποφάσεων προκειμένου να στηρίξουν τον σύλλογο στην προσπάθεια που καταβάλλει για να μη λυγίσει οικονομικά στη διάρκεια της κρίσης που βιώνουμε.

Η εξαγγελία του Πρόδρομου Πετρίδη -σε αποκαλυπτική συνέντευξή του στην ιστοσελίδα μας Goal.com.cy- για μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που φτάνουν στο 60%, κρίθηκε ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Δρομολογεί συζητήσεις μαζί τους με στόχο να περιοριστεί το μπάτζετ, ενημερώνοντας εκεί που κρίνει σκόπιμο και τους μάνατζερ των παικτών. Εάν δεχθούν τις μειώσεις όλα μέλι-γάλα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθεί ο τρόπος αποδέσμευσής τους. Είτε με μετεγγραφή, είτε με αποχώρηση. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, εξάλλου, ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος επί του συγκεκριμένου: «Όποιου δεν του αρέσει να πάει σπίτι του», τόνισε χαρακτηριστικά. Εν ολίγοις, δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Από τη στιγμή που οι φίλαθλοι δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους και το ποδόσφαιρο για αυτούς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ενώ και η καταβολή των χορηγιών συγκεντρώνει ολοένα και αυξανόμενες δυσκολίες, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το… κούρεμα στον προϋπολογισμό προκειμένου η ομάδα της Λευκωσίας να μην μπει σε πολύ πιο μεγάλες οικονομικές περιπέτειες. Η ζημιά ύψους 1.500.000 ευρώ από την αποκοπή χορηγιών, όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, κρούει από μόνη της το καμπανάκι. Εάν σε αυτό προσμετρηθεί και η ελλειμματική φετινή ποδοσφαιρική περίοδος, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος το πόσο ζόρικη είναι η κατάσταση.

«Οι πλουσιοπάροχες απολαβές τέρμα πλέον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόδρομος Πετρίδης, υπογραμμίζοντας πως «έφτασε η στιγμή που πρέπει να βάλουμε και εμείς τάξη στα οικονομικά μας». Η διοίκηση, λοιπόν, αναθεωρεί όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια με τους παχυλούς μισθούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν και εξακολουθούν να είναι εξωπραγματικοί. Ο προβληματισμός είναι έντονος.

Το πλάνο αγγίζει πολύ περισσότερο τους υψηλόμισθους, με τους πλείστους εξ αυτών να μην έχουν παρεμπιπτόντως εκείνη την απόδοση που να δικαιολογεί τις μηνιαίες απολαβές τους. Εάν αρνηθούν το… βαθύ κούρεμα, τότε θα δουν την πόρτα της εξόδου. Η διοίκηση, έχει ως βασική επιδίωξη την εναρμόνιση του μπάτζετ με τα έσοδα που μπορεί να έχει η ποδοσφαιρική εταιρεία και με βάση τις τοποθετήσεις του προέδρου στην ιστοσελίδα μας, δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση. Η πανδημία με τον κορωνοϊό, λοιπόν, φέρνει και τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ σε κατάσταση «συναγερμού», αντιλαμβανόμενη και την εκφρασμένη θέση από πολλούς ότι, «δεν μπορούν να λειτουργούν σχεδόν τα πάντα στη λογική του ρίσκου».

Προειδοποίησε και τον ΠΑΣΠ

«Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται με τον Σπύρο Νεοφυτίδη αδιάλλακτοι και απαιτούν μέχρι το τελευταίο σεντ και λένε θα μας κάνουν ευκολίες πληρωμών, αλλά δεν χαρίζουν τίποτε. Μα πού ζούμε; Εδώ καταρρέουν οικονομικοί κολοσσοί των δισεκατομμυρίων ευρώ… Θα έρθει να μου πει εμένα ο όποιος Νεοφυτίδης πώς θα χειριστώ εγώ τους ποδοσφαιριστές μου;», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ.. Ο Πρόδρομος Πετρίδης, λοιπόν, παρουσιάζεται αποφασισμένος αυτή τη φορά να τραβήξει τις δικές του «κόκκινες γραμμές», βασισμένος σε ένα πλάνο το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στη νέα τάξη πραγμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ